RCEK Dino 8.6.2013 - Bylo nás pět

Kategorie: RCEK Zveřejněno: neděle 9. červen 2013 19:36 Napsal admin


dinohranice2013Jak je psáno v nadpisu, bylo nás pět ... a pak dorazili další tři :) To už máme osm lidí. Bohužel celá tato patálie vznikla zrušením bezesporu nejlepší akce roku, a to hranickou dvoudenní RCEK soutěží. Řada lidí již měla nahlášene volno, nabaleno a byli natěšeni, rozhodli jsme se uspořádat místo této akce u nás na DINU (Karvinsko) v sobotu RCEK a v neděli RCE100 (Stopalcovky). Mno, vzhledem k tomu, že jsme se o zrušení dozvěděli v pátek odpoledne, tak vše bylo na rychlo. Poháry, technika, plocha ... Nakonec se sice povedlo, ale účast byla opravdu mizerná. Nevím, zda lidi tak na rychlo nechcou přijet, nebo bylo moc horko, případně zima, vážně netuším.

V kooperaci s LMK Polanka a LMK Dinoklub tedy vznikla "náhrada" (Diskuse o oficiálnosti celé akce zde) za RCEK v Hranicích a protože důvodem zrušení bylo i mimojiné počasí, docela nás překvapila ta grilovačka za živa co nás čekala poté, co se ráno rozpustila mlha.

Termiky hromady, mráčky jako ovečky a zkrátka suprové polítání. Vadou na kráse bylo, že jsme létaly dvě skupiny po čtyřech. Tak jsme si museli navzájem měřit (čas) a tím pádem jsme stáli všichni neustále na ploše v tom vedru a slunce nás ubíjelo co to šlo. Časově se létalo těsně pod dvacet vteřin a muselo se skákat ze stoupáku do stoupáku jinak to nešlo. K vidění bylo pár opravdu suprových záchran nad zemí a počasí dalo možnost prokázat své pilotní umění nejednomu soutěžícímu. Nakonec do čtyřčleného finále postoupili R.Barč , F.Odehnal, A.Krátký, P.Kurjan. Klubové síly byly vyrvonány dva na dva a šlo se na věc. Motorovalo se zhruba 33-34 vteřin a nalétali všichni : rozhodne přistáni.

Nakonec se tedy pořadí promíchalo takto :

A.Krátký, R.Barč, P.Kurjan (přistání za 95) a F.Odehnal, který nechal třetí místo právě Petrovi, neboť udělal "jen" 93 bodů. Poháry se rozdaly, a všichni jeli spálení, ale spokojení domů.

Výsledky ZDE

Povídání LMK Polanka ZDE

Aleš Krátký

Zobrazeno: 5555