file RCEV 2014 - Schváleno

Více
04. lis 2014 06:11 #13861 od Vladislav Plichta

Petr Dušek napsal: Jistě se bude argumentovat záchranou modelu (v případě F5J hodně drahého), ale to je svobodná volba pilota, jestli toto svým způsobem letu riskuje.


...naprostý souhlas - navíc čím jednodušší pravidla, tím jednodušší průběh soutěže a tím míň dohadů, děkuji Petře za shrnutí a ještě jednou naprosto souhlasím :)

Clouseau
aktuálně RES / ERES
bývalý pilot RCV2,RCEA, RCAS a RCEV

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
04. lis 2014 07:45 - 04. lis 2014 07:46 #13862 od Petr Koláska
Odpověděl Petr Koláska pro téma RCEV 2014 - Schváleno

Jan Kubica napsal:
Rozumím důvodům proč restart ano, ale nerozumím tomu, když už někdo "rozumnou" formulaci vymyslel, proč to tak v pravidlech není? Hej, vy skuteční, nedokonalí, leč lidští autoři - vystoupíte z anonymity?


Honzo, formulace máš o pár příspěvků výše ;) Radkův návrh s mým doplněním:

V letovém pokusu je povoleno pouze jedno zapnutí motoru. Pokud se z jakéhokoliv důvodu (návratu na letiště, nebo nouzové situace) použije druhé zapnutí motoru, za let se zapisuje nula a soutežící nemá v daném kole nárok na další letový pokus.

Je na tom někomu něco nejasné?

Kdo má na svědomí status quo v pravidlech se mě neptej ;) Já taky místy jen zírám :) Ale místy jsem příjemně překvapen, že se někdo fakt zamyslel a dotáhl to přesně tam, kam se to nasměrovalo. No jo, nikdo a nic není dokonalé...

Tak dále.

Diskuze o tom, zda restart ano, nebo ne, tady bude na dalších 50 stran a nedojdeme ke shodě. Evidentně se od začátku jedná o jeden z nejvíce sporných bodů RCEV a myslím, že důvody pro i proti zde již byly mnohokrát vyjeveny. Každý má své argumenty a v těchto případech platí vox populi, vox dei. RCEV létalo v této sezóně 68 českých pilotů. Když alespoň 35 z nich vysloví svůj názor na restart (ANO/NE), bude hlasovat nadpoloviční většina aktivních pilotů a po sečtení hlasů je možno regulérně řici, že si lid, kterého se to týká, zvolil. Napadá někoho, jak toto hlasování nejlépe uskutečnit? Na základě výsledků bude moci být iniciována snaha o změnu textu pravidel.

Další body v pravidlech, které už nastínil třeba Petr Dušek, jsou asi jen otázkou lepší formulace textu. Máme celou zimu na to pravidla pročíst a zmínit zde, co je dle vás špatně nebo nejasné.

Stvořit jednoduchá a dokonalá pravidla je ideální stav, jenže to není sranda - když jsou jednoduchá moc, začne tam každý hledat, že když tam není popsáno to a to, takže to někdo může obejít. Začne se upřesňovat a najednou máme 30 stran, ve kterých se nikdo nevyzná.... Napsat to tak, aby to bylo jednoduché a neprůstřelné, to fakt není sranda... Ale rád bych, aby se to nakonec povedlo.

Jak pravil Honza - princip RCEV je jednoduchý jak noha. Možná i proto jsem na žádné soutěži nezaznamenal s pravidly reálný problém. To však evidentně neplatí o písemném zvěčnění tohoto principu.
Poslední změna: 04. lis 2014 07:46 uživatelem Petr Koláska.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.374 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám