file Pravidla F5J pro 2014

Více
25. bře 2013 13:28 #9161 od Petr Dušek
Odpověděl Petr Dušek pro téma Re: Pravidla F5J pro 2014

Tomas Hruby napsal: Sorry Petře, ale teď jsi trochu vedle. Ten bod totiž zní doslova "...control over electric drive motor operation...", to se Guardianu vůbec netýká. Je to v podstatě jen bod, který vylučuje dát k reglu cokoli jiného než výškoměr kvůli F5J. Na tomhle není nic k diskusi.

OK, koukal jsem do českého překladu a tam jaksi ten motor není uveden... ?!?

Přesto použití stabilizace u termického létání považuju za nelogické - náklon při nalétnutí stoupáku je skvělým pomocníkem, když ho stabilizace potlačí, neuvidím nic. Asi by to mělo přínos při kroužení ve velké výšce, kdy už pilot nemá model tolik pod kontrolou, ale tím se většinou soutěže nevyhrávají ;) .

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
25. bře 2013 13:51 #9162 od Tomas Hruby
Odpověděl Tomas Hruby pro téma Re: Pravidla F5J pro 2014
Tak ono v tých českých když to vezmeš celé, tak to vyzní stejně (řízení chodu), ale souhlasím, že zrovna tohle je v EN jasnější.

Jinak s tím co dál píšeš 100% souhlas - mám Storka seřízeného "úplně dozadu", aby "čuchal", stabilizace by to zabila. Ono se to gyro dá vypnout a zapnout za letu, ale myslím si, že přínos by byl u F3J/F5J sporný. To už spíš u F3B třeba na průlety, aby držel rovný let atd.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.283 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám