file Přepravní obal na soutěžní větroně

Více
26. srp 2015 08:18 - 26. srp 2015 08:33 #15455 od Petr Koláska
Zachvácen kutilským nadšením a inspirován Malčíkovic přepravníma bednama jsem se rozhodl, že už mě nebaví nosit do auta letadla na soutěže natřikrát-čtyřikrát, a pustil se do stavby přepravního "Flight Case" - všechno pěkně pokupě v jedné bedně. Tak to třeba někoho inspiruje...

Původní myšlenka byla sestrojit jej klasicky jako normální flight case používané ponejvíce v hudebním průmyslu , kterých mám už pár za sebou. Jenže i při použití 7mm materiálu by ta potvora váhově převýšila obsah asi tak dvacetkrát a bylo by to tak trochu s kanónem na vrabce... Takže tudy ne. Protože neplánuji s letadlama cestovat v kamionu přes půl světa, zvolil jsem odlehčenou variantu. Materiál na stěny je reklamní pěněné PVC (5mm), které má tu výhodu, že se dá řezat obyčejným odlamovákem a váží desetinu toho, co překližka. Nevýhoda je větší pružnost a menší odolnost materiálu oproti dřevu, ale pro daný účel je naprosto vyhovující.

Z nařezaných desek byla vteřiňákem (nejlepší lepidlo na daný materiál) slepena "krabice" o rozměrech 170x40x20 cm, aby se do ní pohodlně vešlo i F5J. Zevnitř byly rohy pojištěny tavnou pistolí, zvenčí olepeny černým plastovým L profilem (za pomoci chemoprénu), aby se zvýšila odolnost proti otloukání při přepravě. Nahoru pak přišlo víko s přesahem, olemovaným hliníkovým U profilem. Spodní vnější rohy dostaly ještě kovové rožky. Ty jsou, stejně jako hliníkové lemování víka a panty, přinýtované.

Vevitř je pak systém přepážek, úchytů a závěsů, která pojme dvě kompletní letadla (F5J + RCEV) a anemometr i se stožárem. Nebyl by problém tam při jiném uspořádání ustájit i tři F5Jčka...

Rozměr byl vypočítán nejen podle velikosti letadel, ale i tak, aby se celý ten vehikl vešel do mého přibližovadla, aniž bych musel udělat cokoliv jiného než sklopit 1/3 zadních sedaček (Citroen C5 hatchback). Ovšem je pravda, že do Felicie bych to asi tak jednoduše nedal :)













Jo, i tohle se tam vejde :lol: Vlastní větrné měřidlo ze 7m rybářského biče (použity 4m), DIY stojanu pod kolo auta, cyklocomputeru a náhradního čidla pro meteostanici . Na fotce ještě s přidělaným Radimovým Windmasterem na špici (pomocí něj se dělala kalibrace)

Poslední změna: 26. srp 2015 08:33 uživatelem Petr Koláska.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

vpmodel

Více
26. srp 2015 10:10 #15459 od Aleš Krátký
Hustě Petře !

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
13. pro 2018 07:09 #21125 od Martin Beseda
Použil jsi trhací nýty? Nevadili ti vevnitř ty hlavičky? Jsou dost vysoké.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.443 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám