rcek v praxi

Pravidla a diskuse o nich

Re: rcek v praxi

Příspěvekod Aleš Krátký » stř 28. črc 2010 10:44:04

nemyslim si ze se ostatni chyti, pokud totiz neni skrataci,staci aby jsi jednou pristal o minutu drive nez ti co motorovali 40 misto 35 a jsi mimo hru ... to riziko je priliz vysoke proste.

to si myslim ja :)
kazdopadne kdyz nebude skrtaci tak se piloti prizpusobi,ale jak rikam,na ukor dramaticnosti souteze.
Aleš Krátký

Příspěvekod jan kadlec » stř 28. črc 2010 10:52:08

Aleš Krátký píše:nemyslim si ze se ostatni chyti, pokud totiz neni skrataci,staci aby jsi jednou pristal o minutu drive nez ti co motorovali 40 misto 35 a jsi mimo hru ... to riziko je priliz vysoke proste.

to si myslim ja :)
kazdopadne kdyz nebude skrtaci tak se piloti prizpusobi,ale jak rikam,na ukor dramaticnosti souteze.

Takže pokud nebudu mít možnost "zariskovat si zadarmo" ( čti nemám možnost riskovat s jistotou, že případný neúspěch smažu ), budu létat na "jistotu". Hmm, to musí být drama.
Proč si jednoduše nepřipustit fakt, že vítěz musí být v něčem lepší, než ostatní ? Třeba jen v té odvaze vypnout motor byť jen o 1s dříve, než ostatní ?
Jan Kadlec
jan kadlec

Příspěvekod Aleš Krátký » stř 28. črc 2010 11:01:03

ale at klidne nekdo vypne, ja jen rikam ze pokud proste neni moznost skrtat, ja (a urcite i par dalsich lidi) proste poleti vyrovnane vysledky "jistoty" aby se dostalo do finale ..
a drama to prave ze vubec neni kdyz se neskrta :-D

ve finale uz to je neco jineho,tam se leti jeden let,tak se riskovat musi.
Aleš Krátký

Příspěvekod Martin Falticko » stř 28. črc 2010 17:46:49

Chlapy, nechcete tohle téma rozdělit na dvě a hodit sem třeba anketu? Dotaz platí pro admina.

K tématu: Ten, kdo létá na jistotu, by neměl patřit do špičky startovního pole, ale spíš do průměru. Jestliže jsou výkony pilotů velmi vyrovnané, rozhodne o pilotových kvalitách také schopnost odhadnout okolní situaci - počasí apod. - a podle toho zariskovat. Někdy to vyjde a někdy ne. Čím víc se riskuje, tím víc je soutěž zajímavější a napínavější. Tak proč si hrát na vyrovnané lety a na "pouhý" průměr? Bez škrtacího kola by se riskování dost omezilo, jak už bylo zmíněno v předchozích příspěvcích. Jestliže je někdo pohoršen, že škrtnutím jeho nejhoršího kola si výsledkově pohoršil, je to jen jeho problém - pravidla platí pro všechny stejně a třeba příště si ve výsledku polepší. Škrtání nejlepšího a nejhoršího kola současně je zajímavé, jenomže to by vyžadovalo vždycky aspoň jedno soutěžní kolo navíc a asi by to mnoho nepřineslo - pokud lítám vyrovnané časy, spíš "uletím" směrem dolů než nahoru, kde už není moc prostoru pro zlepšování.
Martin Falticko

Příspěvekod Jan Kubica » stř 28. črc 2010 18:56:25

Jako admin to zatím nechám být. Ona ta debata okolo škrtacích startů je takový vedlejší produkt, nicméně to podle mě ukazuje (klucí, dělám ze sebe snadný cíl, ládujte :)), že v RCEK jsou dva problémy:

- kvalifikace o ničem nerozhoduje, soutěž začíná až ve finále
- VMR společně se správnou technikou umožňuje dostat se do finále téměř s jistotou

Aby bylo jasno, jako v každém oboru lidské činnosti je i tady úzká špička, která umí a zalétá kdykoliv a s čímkoliv, ale podle mě ten systém kvalifikace a finále v podstatě brání tomu, aby se prosadil, třeba i jednou a jen díky klice, i někdo z průměru. Ve výsledkovkách jsou nahoře pořád stejná jména a na mě to dělá dojem, že špička si ty 4 lety "nějak odhází a napadá", průměr ví, že na finále nemá, tak se ani moc nevzrušuje, se zájmem se podívá na špičku ve finále a potom jede domů a příště už se na to vykašle.

Kdysi, když jsme pekli RCES (kdo si ještě vzpomene?) jsem prosazoval VMR, ale v diskusi jsem byl učenými kolegy přehlasován, že by to tu kategorii zabilo. Tenkrát jsem tomu nevěřil, ale dnes se mi zdá, že měli pravdu.

A teď do mě :D
H.
"Stoupáme?"
"Ne! Naopak! Klesáme!"
"Je to ještě horší, pane Smithi! Padáme!"
(Jules Verne, Tajuplný ostrov)
Jan Kubica

Příspěvekod Martin Falticko » stř 28. črc 2010 19:14:49

Je to sice vedlejší debata, ale pokud sem dorazí člověk, co není v obraze, a uvidí pět, deset nebo patnáct a víc záložek, okamžitě přestává stránky číst a zavírá prohlížeč - pádné informace se tu nedoví bez celodenního čtení.
Martin Falticko

Příspěvekod Radim Barč » stř 28. črc 2010 20:24:31

...až bude míst ve finále méně než je počet "špičkových soutěžících" a to bude velmi brzy, bude se závodit od prvního kola. Jsem si jistý, že příští rok to již vypukne a když ne, tak o tom zase budeme debatovat...
Radim Barč

Příspěvekod Aleš Krátký » stř 28. črc 2010 20:49:49

pravdu mas Radime :)
ad ostatni nazory : ano do finale se dostavaji v drtive vetsine ti sami lide,je jedno jakou zvoli taktiku, ve finale je to stejne jedno, takze z meho pohledu je zbytecne riskovat zaklad. Finale rozhoduje a je jedno jak se tam kdo dostane. proc ovsem neurychlit ten vyvoj smerem k akcnimu napinavemu taktickemu litani tim ze se bude skrtat a ne cekat az se finalove startoviste vyberou lidmi,kteri tam jen nalitaji vyrovnane prumery a napadaji. Tento rok to treba jeste jde, pristi uz to tak asi nepujde IKDYZ je zajmave ze tato moje zbabela strategie stacila i na serialu mistrovstvi evropy na naprosto bajecne misto. takze bych to tak akcne zase nevidel s tim samovyvojem :)
Aleš Krátký

Příspěvekod Tomas Hruby » ned 29. srp 2010 16:00:45

Jan Kubica píše:Jako admin to zatím nechám být. Ona ta debata okolo škrtacích startů je takový vedlejší produkt, nicméně to podle mě ukazuje (klucí, dělám ze sebe snadný cíl, ládujte :)), že v RCEK jsou dva problémy:

- kvalifikace o ničem nerozhoduje, soutěž začíná až ve finále
- VMR společně se správnou technikou umožňuje dostat se do finále téměř s jistotou

Aby bylo jasno, jako v každém oboru lidské činnosti je i tady úzká špička, která umí a zalétá kdykoliv a s čímkoliv, ale podle mě ten systém kvalifikace a finále v podstatě brání tomu, aby se prosadil, třeba i jednou a jen díky klice, i někdo z průměru. Ve výsledkovkách jsou nahoře pořád stejná jména a na mě to dělá dojem, že špička si ty 4 lety "nějak odhází a napadá", průměr ví, že na finále nemá, tak se ani moc nevzrušuje, se zájmem se podívá na špičku ve finále a potom jede domů a příště už se na to vykašle.

Trochu jsem se probíral výsledkovkami a navíc jsem se zas po dlouhé době dostal na soutěž. Vidím dvě věci, které by se pro tyto debaty neměly přehlédnout.

- I kdybych bral jako fakt, že kvalifikace o ničem nerozhoduje, tak je pořád zásadní pro žebříček, za finále dostanou mírný bonus jen první tři, pro ostatní je ale započítán výsledek ze základu. A kupodivu pro dost lidí je žebříček hodně prestižní.
- Pole se jednoznačně vyrovnalo, ta představa, že má špička jasno je dost mimo realitu už dnes, příští rok to pak nebude platit už zcela jistě.

Závěry z toho, nechť si každý udělá sám.
Tomas Hruby

Příspěvekod Aleš Krátký » ned 29. srp 2010 19:31:16

bohuzel zebricek zajma snad jen "prazaky" :)
Aleš Krátký

PředchozíDalší

Zpět na Pravidla