MČR RCEV 2017

Kategorie: RCEV Zveřejněno: středa 30. srpen 2017 19:23 Napsal Aleš Krátký

A máme za sebou další oficiální MČR, tentokráte v kategorii RCEV. Kategorie je to krutá, těžká, bezkompromisní, a jakýkoliv malé pochybení trestá bezezbytku tím nejkrutějším způsobem... Hehe, né, tak to není, RCEV je specifická, ale pohodová kategorie. A přesně v takovém duchu probíhalo i právě mistrovství pod vedením zkušeného Vladimíra Čermáka a kluků z Nové Paky. Za prvé je třeba jim vyřídit velké díky, protože vše bylo parádní. Za druhé, je moc fajn, že tato kategorie žije a soutězících se sešlo víc než dost.

Tentokráte se podařilo dokonale trefit termín, kde bylo docela "volno" srkze všechny potencionální kategorie. Také naprosto dokonalé vyšlo počasí. Týden před, nebo 50km vedle a už by to bylo opravdu na prd.

Zkrátka ideální kombinace místa, času a lidí :)  Vzhledem k tomu, že bylo MČR relativně ve středu letecké republiky, tak se daly očekávat příjezdy kluků z východu, nebo naopak západu již v pátek, neboť cesta je to relativně dlouhá a tak je lepší být svěží, a již v pátek večer potrénovat na místním letišti nejen formu, ale i probrat vhodnou taktiku, nebo značku motivačních nápojů. Ti zkušenejší a mocnejší rovnou v pátek rozděluji finálové umístění :) Když jsem vyrazil v sobotu ve 3 ráno, a na letiště dorazil okolo 6:30, tak jsem v kempu našel už docela pořádnou kupu spícíh lídí ve stanech nebo autech. Celkem se sešlo na tomto mistrovství 32 z 33 přihlášených, a to je moc pěkné. Mimochodem kousek před "Hradcem" jsem uprostřed silnice spařil stojící spící srnu, s hlavou otočenou o 180 stupňů dozadu. Ačkoli jsem na ni blikal, a pak i sprostě nadával, posléze i protijedoucí auta, tak odolávala a stále tam jen tak s tou mutantně otočenou hlavou stála. Asi to mělo být znamení, že je třeba se ohlížet na minulost, a nehrnout se slepě kupředu :-D o tom ale za chvíli.

P1080652Když jsem tedy dorazil, pozdravil se již nespícími členy RCEV kolotoče, vyslechl si, že jsem prý vyhrál v páteční losovačce krásné 15 finální místo. Také jsem si uvědomil, že jsem zde již jednou, kdysi dávno, byl. Ano, bylo to přesně 9 let, kdy jsem se poprvé na tomto letišti proletěl, zasoutěžil, a potkal HO .... Toho kluka jednoho ušatého. Myslím, že to nebude úplně od věci, když si prohlédnete nejprve fotku v pravo vedle tohoto textu. Moudří již vědí, a ti, co nevěří nechť čtou dále.

Rozdělání letadel, stany, pravidla, super termické počasí, 10 kol, jedna škrtačka, rozlosování,4 skupiny, registrace, jídla, a jdeme na to. Vše chodilo parádně, a i když bylo samoměření, vůbec to ničemu nevadilo a tak šlo jedno kolo za druhým, a opět se začaly ukazovat ty samé stálice na pozicích nejvyšších. Problémy se začaly objevovat záhy. Jedna jedinná škrtačka na 10 kol je sakra hustá, a tak zde není prostor pro žádné chyby. Ikdyž počasí bylo super, i tak se prostě podařilo každému minimálně jednu vytvořit. Během oběda (Luxusní výpečky se zelím a knedlíkem !!) byla chvíle, kdy se dalo přemýšlet jak dále. I já se v té obědové pauze rozmýšlel, jak dále pokračovat. Výsledky byly dobré, pořadí okolo pátého místa, a nezbývalo než bojovat do konce dne. 

Při večerní seanci se přišlo na to, že bylo příliž mnoho skvělých pilotů na top-ten a tak jsme kuli plány, koho zítra zničíme, zostudíme, a porazíme. S tím jsme šli spát. V noci blesky všude okolo, chvíli déšť, ale ráno sucho, a bohužel i větrno.

Jak mnozí předpovídali, od rána fučelo, a termika byla mrská jak úhoř v nádobě s řepkovým olejem. Ať jste si včera vymysleli jakýkoliv plán, tak ten dnes padl. Místa na předních pozicích se střídala jak ponožky na nohou zkušeného muže pod vedením zkušené ženy, a tak se po chvíli nedalo již z hlavy vydedukovat kdo je na kterém místě. Podmínky byly fakt složité. Po sobotním dokonalém terminckém počasí se prostě neděle musela projevit jak se projevila. Větrem, zimou a mraky ... Bylo to těžké, velmi těžké a potřebovalo to přejít na úplně jiný styl létání. S tím se nejlépe poprali kluci z Polanky, a bezchybnou pilotáži se najednou vyloupli na finálových místech, ani jsme nevěděli odkud. Zato žhavé těliska v ohni, jako např já :-D, Petr Dušek, Trenér Novotný a další, tak ti všichni se propadli do propadliště dějin a zahanbení. Ikdyž jsme bojovali fakt odvážně, prostě to nešlo a nejednoho z nás zabila pověstná Pácká Medvědí tlapka. To je škarpa vedle letiště, která se táhne od shora dolů, a pokud fouká jak foukalo, tak je to opravdu dokonalá past na piloty. 

IMG 20170827 135814No prostě maso, a kdo umí ten umí a je třeba nechat všechnu čest těm šikovným klukům, kteří to zmákli lépe než ostatní. Mno víme tedy, že Polanka byla fakt dobrá, a dostala na 2 a 3 místo, ale kdo mohl být první ? Možná jsem udělal chybu, že jsem Radkovi Malčíkovi dal svou porci masa z obou obědů. Možná to byl osud, neboť srnka na silnici předpověděla, že se bude dít něco s historií. Přesně 9 let, a máme zde krásnou retrospektivní fotku prvního místa :)

Soutěž byla parádní, pořadatelé byli parádní, soupěři, jídlo, ceny, vyhlášení, počasí .. jsem velmi spokojen a všem děkuji a určitě nejen za sebe.

Výsledky zde

Zobrazeno: 2567