SAEM - systém pro celkovou evidenci soutěží

Kategorie: Ostatní Zveřejněno: neděle 5. březen 2023 21:32 Napsal Aleš Krátký

Vážení přátelé, modeláři, soutěžící...

Rádi by jsme vám, jménem našeho celého SORG AIR týmu, představili zcela nový / vylepšený systém pro evidenci soutěží, registrací, přihlášek a tím vám ulehčili, ten náš soutěžní, život s letadly.

Víme, že dělat soutěže pro ostatní modeláře je často časově náročné a kolikrát komplikované, a rádi by jsme, kdyby vám náš systém práci ulehčil. Proto jsme jej také tvořili, a spolu s programem SORG AIR by, nejen vám, ale i soutěžícím poskytnout maximální možnou míru pohodlí při organizaci soutěže nebo samotném soutěžení.

Na druhou stranu i soutěžící by si určitě rádi ulehčili ty administrativní záležitosti aby se naplno mohli soustředit na ladění strojů, taktiky, nebo hromadě tréningu. I pro ně je zde samozřejmě náš systém a věříme, že si jej velmi oblíbí a bude jim velkým pomocníkem!

Kalendář (resp celý systém) naleznete na adrese http://kalendar.sorgair.com/ nebo zde na Stoupáku v menu nahoře : Soutěže / Kalendář soutěží





Nový kalendář + registrace do soutěží + výsledovky

Kategorie: Ostatní Zveřejněno: úterý 8. březen 2022 19:29 Napsal Aleš Krátký

Je to již nějaká doba co s námi na stoupáku žil kalendář soutěží a registrace do těchto akcí. Každý rok jsem uvažoval jak to udělat uživatelký přívětivější, lépe administračně zvládnuté, více automatické bez desítek až stovek hodin mé práce s otvíráním soutěží atd. No a dnes je ten velký den, kdy se konečně podařilo spustit nový kalendář soutěží zvaný SAEM (Sorg Air Event Management) :-D 

Nový systém SAEM vám umožní nejen to, aby jste si mohli zcela sami dávat soutěže do kalendáře, ale také sami otevírat přihlášky (případně naplánovat automatické otevření a zavření registrací) ale také se do soutěží hlásit.

Samozřejmě je zde seznam všech soutěží s potřebnými informacemi, výsledky (pokud budou dodány), otevřenými přihláškami, přehledem soutěží kde jste přihlášení, a výsledky z akcí kde jste byli. Celé je to napojeno na nový SORG AIR, který se dostává na veřejnost v těchto dnech a oba systémy spolu samozřejmě spolupracují.

SORG Air stáhne přihlášky z SAEM systému, poté odřídí vaší soutěž, a následně výsledky odešle zpět do SAEM a na SMČR. 

Číst dál: Nový kalendář + registrace do soutěží + výsledovky





Kniha - "Občas se zadaří" - Výsledek soutěže :)

Kategorie: Ostatní Zveřejněno: sobota 31. říjen 2020 13:04 Napsal Aleš Krátký

Ať už jsme mladí nebo "ostřílení" letci, každý z nás ma dozajista spoustu příhod nejen ze soutěžení, ale i tréningů, večerních seancí a kdo ví čeho všeho okolo modelářství nebo i opravdového letectví v reálných "modelech". A někteří z nás mají těch příchod tolik, že si zaslouží je sepsat. A proč né třeba rovnou v podobě knihy ?

Když jsem před pár dný viděl na Lomcováku zmínku o této knize, řekl jsem si "hmm, to může být docela zajmavé čtení..." No a večer už jsem mluvil s Honzou, že by byl rád, kdyby se o jeho příhodách dozvěděli i čtenáři Stoupáku. No tak tedy, zde ji máte v plné kráse :) A aby toho nebylo málo, tak si zdější osazenstvo může o knihu zasoutěžit, a těšit se na to, že ji nalezne od Stoupáku (a Honzy) pod stromečkem.

Číst dál: Kniha - "Občas se zadaří" - Výsledek soutěže :)





HAWK - model nejen pro RCEV

Kategorie: Ostatní Zveřejněno: neděle 7. červen 2020 20:15 Napsal Aleš Krátký

Čas od času je třeba obměnit letový park, resp. letadlo, protože už je staré olítané, nepěkné, nebo výkonově nedostačující ... Je to stejné jako s autem, ženou :-D

No a protože každý volí podle svého gusta, tak je naštěstí spousta lidí, co vyrábí různé modely v různých provedeních, cenách, výkonech. Tentokráte se již nebavíme o miláčkovi (ať už plechovém nebo z masa a kostí), ale letadle. No, a vzhledem k tomu, že nová sezóna volá, rozhodl jsem se, že si pořídím něco nového. Již jsem to kdysi říkal, letadla si vybírám podle toho, jak se mi líbí na první pohled. Zkrátka to musí zajiskřit a musí to být láska na první pohled. 

Každý soutěžící má alespoň hrubý přehled o tom, s čím se lítá, kdo co vyrábí, kolik co stojí a podle toho prostě rozmýšlí a hledá co si koupit. Čas od času se ale na internetu objeví něco, co mi není úplně známé nebo se na letišti zas tak často nevidí. Pokud se u toho snoubí ještě ona láska na první pohled, tak mě to zaujme a začnu zjišťovat... A o tom bude dnešní recenze 2,5M modelu se jménem HAWK slovenského výrobce p. Vladimíra Rúčky.

Číst dál: HAWK - model nejen pro RCEV





Výzva Svazu modelářů České republiky

Kategorie: Ostatní Zveřejněno: sobota 14. březen 2020 8:43 Napsal Aleš Krátký

Předsednictvo svazu nedoporučuje pořádat po dobu Nouzového stavu modelářské akce. Vyzývá pořadatele modelářských soutěží a akcí k důkladnému zvážení jejich pořádání. Zákaz pořádání akcí platí nově pro všechny akce s účastí více než 30 osob bez výjimky.

Bez ohledu na stanovený limit v počtu osob v Mimořádných opatřeních je potřebné mít na zřeteli především zajištění zdraví obyvatelstva a nevytváření podmínek pro další šíření nákazy. Apelujeme tímto na odpovědnost jednotlivých pořadatelů soutěží a akcí, a věříme, že členové Svazu modelářů České republiky za současné situace pochopí uvedenou výzvu a vážnost situace.

V Praze dne 12.3.2020

Předsednictvo Svazu modelářů ČR





Zimní spánek

Kategorie: Ostatní Zveřejněno: čtvrtek 5. prosinec 2019 13:22 Napsal Aleš Krátký

Pomalu ale jistě se blíží chvíle, kdy se většina nás uchýlí k zimnímu leteckému spánku, a vrátíme se zpět ke svým rodinám, dětem, manželkám nebo domácím mazlíčkům :)

Věřím, že se zde setkáme i přístí rok, a snad bude vše co tento rok nepovedlo jen za námi a bude zapomenuto :-D.

Děkuji za podporu jak autorům článků, diskutujícím na fóru, ale i nahodilým návštěvníkům a sklaním fanouškům. Pěkné prožití vánočních svátků a přelomu roku !

P.S. slibuji, že rok 2020 budu mít na vás všechny více času :)

S díky, Aleš Krátký





CIAM FAI zasedání 4.-6.4.2019 Lausanne

Kategorie: Ostatní Zveřejněno: sobota 6. duben 2019 18:50 Napsal Aleš Krátký

Před chvíli mi volá Ivan Hořejší, že je sice ještě ve Švýcarsku, ale má pro mě (pro nás) nejžhavější novinky co se týče F5J, které  vzešly na CIAM FAI zasedání, kterého se v posledních dnech účastnil.

No a protože to Ivan dost jasně popsal, níže v článku již jeho slova. Za mě jen díky Ivane !

Číst dál: CIAM FAI zasedání 4.-6.4.2019 Lausanne





Přehled a vývoj soutěží v roce 2019 + novinky na Stoupáku

Kategorie: Ostatní Zveřejněno: čtvrtek 7. březen 2019 21:38 Napsal Aleš Krátký

Je čas probrat Stoupák z hlubokého zimního spánku, a zase to tu trošku rozjet. Čím začít ? Třeba tím, že ta zima byla letos taková nějaká krátká z pracovního pohledu (nestihl jsem udělat ani polovinu věcí co jsem plánoval) a na druhou stranu děsně dlouhá, co se týče soutěžního půstu. My (soutěžící) se již těšíme jak to opět vše vypukne, a našé drahé polovičky až si od nás odpočinou :-D. Co se ale týče tohoto webu, tak jsem se snažil proplácat SORG do nové verze, tentokráte s názvem SORG AIR, a s tím i nutnost změnit systém registrací, přihlášek, žebříčku a dalších věcí. A aby bylo co přihlašovat, bylo třeba doplnit do kalendáře všechny letecké akce v naších oblíbených kategoriích, a při tom vždy páchám vývoj soutěží v letech. Co tedy bude ?

Číst dál: Přehled a vývoj soutěží v roce 2019 + novinky na Stoupáku





Asperatus - F5J novinka

Kategorie: Ostatní Zveřejněno: pondělí 8. říjen 2018 16:41 Napsal Aleš Krátký

Pomalu ale jistě se blíží konce letecké sezóny v nejedné letecké kategorii a tak je čas popřemýšlet co se povedlo, co se nepovedlo, co udělat jinak a lépe. Po krátkém přemýšlení určitě najdete spoustu nápadů jak se v našem krásném koníčku posunout přesně tam kam potřebujete, a pokud by Vaše kroky směřovaly k tématu F5J, mám právě pro Vás jednu informaci,k která by mohla zaujmout. 
Je zcela jisté, že v F5J je těžká konkurence, je to kategorie náročná nejen na pilotní um, ale i psychiku a v neposlední řadě i na technické vybavení, resp modely. Otázku, s čím lítat si klade každý z nás každý rok. Mohl za moje neúspěchy model ? Chci něco jiného ? Lepšího ? Chci mít více modelů pro různé podmínky ? Pak samozřejmě přichází otázka financí, ne každý totiž může investovat pomalu statisíce do modelů. Chápu, není to jednoduché, a pokud už překonáte všechny vnitřní pro a proti, a rozhodnete se, zůstane Vám jediná otázka a to : Který model si nakonec vybrat ?

No a to je právě to, o čem teď píši. Různí piloti zastávají různé značky, jsou na letadla zvyklí, jiní zase "dědí" letadla od kamarádů, nebo kupují na bazarech atd. Proč si ale nepořídit něco nového ? Něco, co podle prvních testů nevypadá vůbec ale vůbec špatně ... Něco, co se jmenuje Asperatus ? Pojďme si o tomto letadle říci více.

Číst dál: Asperatus - F5J novinka





MČR RCEV 2018 - Pozvánka

Kategorie: Ostatní Zveřejněno: pátek 22. červen 2018 11:21 Napsal Aleš Krátký

Všechny vás zveme na MČR RCEV 2018

Přihlášky zde do 21. 8. 2018 do 24:00 - http://registrace.stoupak.cz/soutez/37

mr

 





Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám