RCEK Plzeňská dvanáctka, 29.6.2013

Kategorie: RCEK Zveřejněno: pátek 5. červenec 2013 20:15 Napsal admin


lmkplzenska12Tak před touto soutěží se hrnula spousta obav ohledně deště, větru, … a výše startovného (z dálného severu…), ale vše dopadlo nadmíru dobře. Déšť se nekonal, vítr byl 3-6 m/s, létatelný, při nejhorším modely topořily (stály) na místě, a startovné bylo standardních 100 kaček (néé káček, ok?). No a teplota se pohybovala kolem bodu našeho mrazu, tedy mezi 10-15 stupni, a dohromady s větrem to tedy jako pohodička tak moc nevypadalo.

Bojovalo se o 106, sešlo se nás nějakých 12 pilotů, a létalo se na 5 kol a 2 finále. Po tom, co jsem ve větru domrskal pár přistání, jsem byl móc rád za proklouznutí do finále z 5-tého, předposledního postupového místa. Za zmínku tu stály především výkony Luďka Novotného a Milana Chalupníka, kteří šli do finále s 1000b, Standy Péráka, který přišel o finále díky problému s motorem M, a Petra Flídra, který celou soutěž odstřílel s motorem vždy přes 40 (nebo 140…?) vteřin a odpoštolkoval s fóliovou Q10!!! A do finále se tak dostal z šestého místa ze šesti postupujících!

 

 

Termika byla, a s větrem to byla velice těžká kombinace, zatočit-či-nezatočit, být-či-nebýt, orat pole, či neorat… J

 

Do finále se šlo v tomto pořadí:

  1. Milan Chalupník,
  2. Luděk Novotný,
  3. Jarda Bartůněk,
  4. Jirka Váňa,
  5. Radek Novotný,
  6. Petr Flídr

Finále nám začlo po citelném ochlazení a zesílení větru, takže o termice jsme si mohli nechat jen zdát. V prvním kole se vyplatila  Luďkova taktika letu, moje disciplinovanost v letu proti silnému větru, a Petrovo 15 minutové poštolkování. Jen my tři jsme to odfoukali po celých 15 minut prvního finálového kola.

V druhém kole to byl pak pěkný maglajs. Luděk si pohlídal 1. Místo, Petr se poctivým vystřelením modelu „co-to-dá“ dostal na konečné druhé místo!!!, Jarda Bartůněk si po dobrém výkonu v druhém kole vybojoval bronz. Já sám namísto pohlídání si pozice, jsem zazmatkoval po startu, a vypínal příliš brzy. Ještě by mi to na bednu stačilo, ale v kombinaci s mou již ¨tradiční¨ poslední zatáčkou s přistáním v obilí… to zkrátka a dobře nestačilo… J

 

 Takže závěrem:

  1. Luděk Novotný, 1030 b.
  2. Petr Flídr, 986 b.
  3. Jarda Bartůněk, 1002 b. do žebříku.

 Soutěž naprosto vydařená, plná překvapení, a dost dobrých bojů se soupeři i povětrnostními podmínkami… Párečky výborné, bufet kromě létání bravurně stíhal obsluhovat  stříbrný Petr flídr!!!

Výsledky zde

 

Radek Novotný

Zobrazeno: 5495

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám