F5J - Lomnice nad Popelkou 13.6.2015

Kategorie: F5J Zveřejněno: pondělí 15. červen 2015 18:12 Napsal Radek Novotny

Počasí nás přivítalo konečně nevichrové, slunečné, termika chodila dost a dost, a jako vždycky – někomu se sem-tam i schovala a tak se i párkrát tůristovalo... Sám jsem si v druhém letu ze šesti střihnul nulu za výlet do polí. Na záznamu mám sveřepé sestupné kroužení až do minus 30m, jelikož jsem to pustil z kopce dolů, a mizel jsem za stromy a obloukem kopce :)

Celkem byla účast průměrná, 18 pajlotů. Největší čadiči zmizeli na F5J mezinárodku do Řecka, a tak aj mezi námi smrtelníky bylo o co bojovat.

Největší trapiči nížek byli Luděk s 2.5 metrovkou a tradičně Tomáš. Tomáš to ale prokoučoval celkem dostkrát, Luděk 2 krát. Další v tabulce nížek už to prokoučoval pouze v jednoum letu, to jsem naštěstí byl já, a tak mi to dalo v celkovém pořadí na pro mně stále neuvěřitelnou F5J bednu.

Konečně mi taky Cirrus vydržel celý závod (no jo, techniky z malých RCEK a RCEV mi na velkým éru nevydrží, ještě se holt musím učit...), jednu malou závadu (utržená deska serv kormidel) jsem opravil megaodolným vteřiňákem od Mirka Kotuly, a tak jsem už aspoň nemusel následně paběrkovat s malým érem mezi velkými tak jako minule v Plzni.

Celkem jsme polítali 6 kol, a na konci pobrali bednu takto:

 

  1. Radek Novotný – Cirrus ... PES+balsa+folie, průměr 88m
  2. Zdeněk Malčík – Perfection ... uhlik kompozit, průměr 108m
  3. Milan Chalupník – Perfection ... uhlik kompozit, průměr 98m


Milanovi by to i dalo na 2. pořadí, ale odmítnul ho přistáním z jiného než určeného směru, a následným flastrem –100b z cekového výsledku. Toť poučení pro všechny – v F5J se musí poslechnout startér nebo ředitel, který určí přesně směr startu i přistání...

Soutěž byla fajn organizovaná, celkem bez dohadů, a potěšil i pohled na nového hezkého konstrukčního foliáka Mirka Čípa, hezky čuchavého na termiku. Taky mě potěšila účast Luďka, čadění se s ním v rundě má pro mně vždycky trochu koření navíc.

Jináč poprvé v životě měla z mojí výhry a lítání vůbec radost i manželka, jako výhra byla to totiž i láhev šampáňa – musel jsem ho doma hned odevzdat – SUPR NÁPAD a inspirace doufám i pro ostatní organizátory.

Radek Novotný

Zobrazeno: 4299

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám