RCEV Dino 2 - Kdo zvládne Dino, zvládne vše :)

Kategorie: RCEV Zveřejněno: neděle 26. červen 2016 17:04 Napsal Aleš Krátký

Dinoletiště je těžké i v ideálním počasí, pokud k němu přidáte ještě vítr ze špatné strany, brutální vedro, a bohatě rostoucí vegetaci dostanete co ? Pořádný tréning :)

Podle předpovědi mělo sice foukát, ale 4m/s se dají zvládnout. Když jsme ráno v 6 přijeli na letiště, tak bylo pod mrakem a vypadalo to, že bude pršet a z létání nic nebude. Okolo 9 se ale mraky roztrhaly a začalo opravdové tepelné peklo. Všech 15 soutěžících se tísnilo pod přístřeškem a osvěžovalo se nápoji z letištní lednice. Celou soutěž v podstatě zařídil Petr Koláska, a za to mu patří velké díky !!! Petře jsi masér !

Já měl na starost jen 3 věci :)

  1. Vytisknout kartičky : narazil jsem na problém s koněm (ten co cvaká papíry k sobě) a tak byly po dlouhé době netrhací karty (pamětníci pamatují)
  2. Rozlosování : Bylo mi divné večer, ze jsem to vše vytiskl nějak rychle. Možná to bylo tím, že jsem ho nevytiskl :)
  3. Hodiny : Zapomněl v Olomouci a zjistil až na cestě.

Tím se chci všem omluvit za případné komplikace, a jsem si jist, že se to již nebude opakovat a navíc jsme zachránili minimálně 5 vzrostlých stromů !

Pojďme k létání. Foukalo od jihu, kontinuál cca 3 m/s ALE dělaly se v něm mezery bezvětří a naopak i pořádné chvíle fučáků. Co bylo pozitívní tak to bylo, že slunce dělalo termiky spousty, a naše supr trup těžké letiště v takových podmínkách je prostě termickým rájem. Kdo se nebál si termiku našel, musel jít s ní, vrátit se, chytit si další a pořád tak dokola. Na ploše bylo pár lidí, co to tak dělali a neslo to ovoce. Petr Koláska létal dobře, klasicky Míra Prašivka, ale i další kluci pilotně rostou. Nechci moc psát o sobě, smrdělo by to, a tak si vypůjčím větu R.Barče z jeho článku z polanky : "Od prvních chvil začal tisíckovat Aleš Krátký a po čtvrtém kole jsem si byl jistý, že je vítězem." Tentokráte tam žádné ALE nebylo a pokračovalo to tak i do šestého kola včetně. Přátelé tak dobře jsem si nikdy nezalétal. Dost kol bylo nejistou sázkou, ale prostě byly podmínky a vylítat se to dalo vždy ! Prostě to bylo létání jaké jsem ještě nezažil. Dost na tom má zásluhu i nové letadlo (poděděný ZEN od R.Malčíka). Chodí masakrálně, a když to tomu letadlu nekazím, tak to i jde :) Jako pomocník mi chodil samotný p.Slezák, tak jsem dostal i par rad, a na oplátku ukázal, co jeho výtvor dokáže. Zvláště 4 kolo bylo husté. 10 vteřin bez vizuálního styku s letadlem pak krosení 1 metr nad stromy cca 3 minuty s následným přízemním úzkým stoupákem do nevidím. mňam. Dost samochvály, ať to nesmrdí i u Vás doma.

Jak jsem řekl, výborně létají i další kluci, jde vidět supr postup v pilotáži, v logice, strategii a to je moc dobře. A i přes to, že nebyly jednoduché podmínky se prostě dalo najít, dalo vylítat, dalo vracet se a skákat do další. Prostě to jde !! RCEV mě baví !!

Viděli jsme také jednu totálku, kdy se již na zemi dosti gumové křídla, rozletěly po flutteru na motoru Bobovi Vohralíkovi. Bob chvíli prskal, že se na to  vysere, ale vydržel jen 5 minut a už kul plány na nový stroj :)

Jára Šmehlík odlehčil svůj stroj o 5 gr a nyní váží 1,095 kg a změna se projevila! šlo mu to také dost dobře. 

O pohárové místo se okradl Petr Slezák kdy proletěl alá "Aleš style" depem s trefením stožáru nad depem. -100 ho poslalo bohužel mimo pohárové umístění. Petr Koláska si udělal adrenalin proletem stromem s následným rozlomením trupu po pádu na zem. Je skvělý lepič a za chvíli letěl znova a vyletěl si druhé místo.

Jak jsem psal, nakonec jsem dopadl na první místo.

Celkově byla soutěž těžká, ale děsně zábavná. Za komplikace se omlouvám. Za organizaci Petrovi Děkuji !

  1. Aleš Krátký
  2. Petr Koláska
  3. Ondra Matula

Výsledky

Článek R.Barče

Zobrazeno: 3037

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám