× Do tohoto fóra nemůžete přispívat. Diskuse bude vždy přesměrována do příslušné sekce.

file Upozornění - krádeže

Více
17. zář 2014 11:32 #13421 od Aleš Krátký
Na lomcováku jsem narazil na znepokojující novinku, viz lomcovak.cz/wp_cze/ostatni/2014/09/upozorneni/

Docela mne to děsí, neboť prý něco podobného obchází i F5J akce atp.

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

vpmodel

Více
17. zář 2014 13:35 #13427 od Michal Cink
Odpověděl Michal Cink pro téma Upozornění - krádeže
Ahojte.
Je to smutné, ale krade se všude a i mezi modeláři. Sám jsem byl podvakráte "obětí". Chce si to prostě dávat pozor. M. :(

Více
17. zář 2014 13:44 #13428 od Aleš Krátký
Jako když tak nad tím přemýšlím, tak na velkých akcích (ikdyž i na regionálkách) prostě 90% dolítá, hodí vysílačku na zem u aute, letadlo opře o strom nebo položí na zem vedle RC a jde radit nebo na WC atd. Být zloděj, jdu jen okolo a RC za 20 tácu je v tu chvíli pryč. To nemluvím ani o nabíječkách nebo obecně věcech v autě.

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Více
17. zář 2014 15:51 #13434 od Tomas Hruby
Odpověděl Tomas Hruby pro téma Upozornění - krádeže
Cožpak krádeže, ty se dějí a budou dít, to člověka štve, ale nějak se s tím srovná. Blbé ale je, že se objevily určité náznaky, že se jisté skupiny naučily podobné vícedenní sportovní akce vyhledávat cíleně :-(

Více
17. zář 2014 17:14 #13437 od Michal Cink
Odpověděl Michal Cink pro téma Upozornění - krádeže
Jak píšeš, Álo.
Takové je normální chování na soutěži. Ale peněženku , mobil či tablet si vždy strkám do zamykací přihrádky v autě. Taky se asi, v tomhle směru, budu chovat jinak tam, kde všecky znám a jinak mezi mě neznámími lidmi.
Jestli se ale organizují "partičky " specialně na čorky na akcích, bude obrana jen mít vše svoje na očích, nebo zamklé. Kamaráda okradli na akci, protože jim dal příležitost. Nechat cenné věci ve stanu, nebyl nejlepší nápad. :(

Více
17. zář 2014 17:36 #13439 od Jan Kubica
Odpověděl Jan Kubica pro téma Upozornění - krádeže
Hodně smutný příběh... Já vždycky nechávám auto otevřené, mobil mezi sedačkami... Popravdě řečeno jsem podezřelého člověka na soutěži ještě neviděl, tedy mimo těch, co létají podezřele dobře :-). Ale velké akce určitě "přitahují" a škoda za 150 000 - to si ani neumím představit :-(, smutno je mi z toho. H.

"Stoupáme?"
"Ne! Naopak! Klesáme!"
"Je to ještě horší, pane Smithi! Padáme!"
(Jules Verne, Tajuplný ostrov)

Více
18. zář 2014 06:05 #13441 od Miroslav Mrklovský
Jsem nesoutěžní modelář a tak jsem se byl jen podívat na soutěži F5J v Hořicích. Kromě krásných modelů a vstřícné party modelářů jsem si všiml té spousty drahého vybavení, která se tam všude volně povalovala bez dozoru. Chápu, že se všichni znáte a důvěřujete si, ale může tam přijít kdokoliv. Já, jako divák, kterého prakticky nikdo nezná (snad jen Luboš Pospíšil, se kterým jsem kdysi v Králíkách začínal modelařit), jsem se dostal úplně ke všemu. Nenapadlo by mě na cokoliv ani sáhnout, natož to odnést, ale jak vidno, jsou i jiní...

Více
18. zář 2014 17:25 #13454 od David Hromka
Odpověděl David Hromka pro téma Upozornění - krádeže
Ahooj, musím souhlasit s Mírou výše. Ač nesoutěžní modelář, příležitostně se utrhnu a na nějakou akci se podívám. Naposledy jsem byl vloni na F3B v Mělníce. Také mě to tenkrát praštilo do očí. era před stanama, vysílačky na židlích. V otevřených stanech centrály... Dávejme si na to pozor a neulehčujme jim tu práci...

Více
18. zář 2014 17:33 #13455 od Tomas Hruby
Odpověděl Tomas Hruby pro téma Upozornění - krádeže
Na té poznámce a radě našich "nesoutěžících kolegů" něco je a určitě to v patrnosti povedu (některá opatření jsem letos ostatně již dělal a hodlám je dále zdokonalit).

Nicméně dlužno dodat, že například letos v Holíči na F5J bylo vzrušení paradoxně v noci, kdy je toho skrytého více (kdosi snad dokonce zkusil vklouznout do karavanu) a snad i ten F3B případ byl noční (to ale vím jen z druhé ruky).
Ono se ve dne sice válí leccos, ale zase je tam značný pohyb a i když si o drzosti zlodějů nedělám iluze, tak bych řekl, že riziko je přeci jen značné.

Více
12. srp 2015 05:51 - 12. srp 2015 05:52 #15372 od Aleš Krátký
zdroj : www.facebook.com/F3jCzechTeam?fref=nf

Season is almost over and It looks like it will be the best season with best weather conditions Emotikona smile
We are having lot of fun, with our planes, friends and family.
But from that there comes the problem, which is theft !!!
This year I know about problems in Podhorany, Holic and Litteam Cup last weekend.
As you can see they are all international competions. Emotikona frown
We also know problems in other categories such as F3B.
If anyone have problems in other countries let us know.
Now we are preparing security measures for next year so it whant happend again.
It is sad what it is happening, but we need to face the reality.

když tak nad tím přemýšlím, jak všichni vesele necháváme věci přes den i večer např v bořeticích, tak se divím, že se ještě nic neikomu neztratilo

Poslední změna: 12. srp 2015 05:52 uživatelem Aleš Krátký.

Vygenerováno za 0.514 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám