× Do tohoto fóra nemůžete přispívat. Diskuse bude vždy přesměrována do příslušné sekce.

file Komínová termika

Více
06. bře 2018 09:36 #19937 od Jiří Veselý
Komínová termika vytvořil uživatel Jiří Veselý
Zdravím.

Včera, čas 13.00 hod. jsem si vyrazil do místa Háj u Duchcova, těsně vedle osady, s modelem 3100mm.
Místo je cca 400m od Krušných hor, převíšení cca 680m, vítr severní cca do 4m.Totálně zataženo. Osadil jsem 1300mA,dvoučlánek, motor 370W. Učinil jsem vzlet nic- několikrát jsem musel výstup opakovat. Pak došlo ke změně, začala fungovat komínová termika. Točil jsem střídavě na různých místech , kde jsem se domníval,že to nejvíce nosí. V této termice jsem točil 45min. pak to ochablo a musel jsem znova na motor. Vydržel jsem celkem hodinu a něco. Po přistání jsem nasadil bat. 2200mm, které určují správnou váhu pro daný model. Zavolal jsem bráchovi, jak to nosí a šel do vzduch podruhé. Jedno stoupání a 50ti minutový let v termice, který ukončilo vybití vysilače. Ne nestál jsem venku, to byla zima- řídil jsem z vytopeného auta.Přál bych všem podobné klima. Čekal jsem tři neděle až budu moci vyrazit. Nechci chválit model ale chci jen říci, jak jsem si to po takovém půstu užil. Abych nezapoměl, dvakrát jsem musel snižovat výšku pro nízkou oblačnost. JIVE

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

vpmodel

Vygenerováno za 0.184 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám