× Do tohoto fóra nemůžete přispívat. Diskuse bude vždy přesměrována do příslušné sekce.

file Castle Edge lite 50 - brzda

Více
23. kvě 2018 14:15 #20369 od Tomáš Hlavinka
Už od Polanky mám velký problém s brzdou. Brzda většinou nefunguje, někdy se stane, že ano, ale většinou se vrtule při přistání protáčí. Bohužel jsem si myslel, že už to mám od víkendu vyřešené, ale nemám... Brzdu mám nastavenou jako tvrdou, reakci okamžitou, zpoždění nulové, stejně se mi dopoledne stalo, že jsme přistával s protáčející se vrtulí. Motor je Mega 16/25/4 F5J. Má někdo podobnou zkušenost?? Firmware v regulátoru jsem zkoušel několik tipů a i starší Beta verze. Vrtule 10x6, spoj regl-motor pájený natvrdo, sklapovací gumička na listech...

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

vpmodel

Více
23. kvě 2018 16:08 #20371 od Petr Dušek
Mám zkušenost s Castle ICE Lite. Musel jsem nastavit parametr "Způsob ovládání plynu" na - Pevné hodnoty. Normálně je nastavena autokalibrace a to s výškoměrem blbnulo. Viz tento návod, Parametr 4 na str. 11/12 .

Ale netuším jestli je to tak i u Edge?

Více
24. kvě 2018 05:27 - 24. kvě 2018 05:28 #20373 od Tomáš Hlavinka
Díky, toto jsem ještě nezkoušel, mám nastavenou autokalibraci u všech reglů. Odpoledne to otestuju a dám vědět. Doufám, že to bude tím!! Jaké problémy jsi s tím měl ty, taky s brzdou? Všiml jsem si, že po připojení napájení, regl odpípá svou písničku a během toho brzda nefunguje až pak po dalších cca 5 vteřinách motor ztuhne a brzda je aktivní (někdy). Nemůže to mít nějakou souvislost? jaký nastavit rozsah na rádiu? Zkoušel jsem +-100, +-125 i +-150. Údajně YEP potřebuje +-125

Už jsem z toho nešťastnej, všechny Castly co mám nebo jsem měl fungují v pohodě. Talon 35, Talon 25 mám v lehkých F5Jéčkách, Castle Phoenix 160 HV v šestimetrovce, starý stříbrnomodrý Ice 100 v motorovém Béčku, vše vždy absolutně bez problém, až tento zatracený kus. V popisu změn jednotlivých firmware je od určité verze silnější brzda, zkoušel jsem i toto vydání firmware, ale pocitově když otočím motorem jen rukou, tak v tom rozdíl není. Talon 35 brzdí tak silně, že slyším jak listy prásknou o bok trupu.
Poslední změna: 24. kvě 2018 05:28 uživatelem Tomáš Hlavinka.

Více
24. kvě 2018 08:01 #20374 od Ivan Horejsi
Podle terminu "tvrda brzda" to vypada, ze nastavujes jen pomoci vysilace. Nikdy jsem to nedelal, nastavuji pomoci propojky a tam se zadavaji procenta. Aby brzda fungovala, MUSI byt na 100%. Jeste pro 90% se vrtule nekdy protacela. Na dalsich parametrech pak nezalezi.
Nevim, jaky je vztah mezi "tvrda brzda" a 100%. NIkdy jsem to nezkoumal.

Pevne body ano, ale bacha: muze nastat konflikt s Altisem. Kdyz se pevne body nastavuji podle navodu (viz Castle link na webu), pak pro "motor stop" muze stacit rekneme 1200us. Ale pak - hned po pripojeni baterky - si Altis mysli ze motor bezi a zacina merit 30 sekund. Altis se startuje - pokud vim - pri 1100. Motor pak vypne jeste pred startem, nebo - coz je horsi - par sekund po startu. Takze prekontrolovat krivku plynu na vysilaci a dat na zacatek cca 1000 us.

Docela jsem kdysi narazil, v Horicich, a byl jsem moc rad ze jsem zahadu vypinani motoru rychle idetifikoval a opravil.
Ted pouzivam jen autokalibraci.

Více
24. kvě 2018 09:05 #20375 od Petr Dušek

Tomáš Hlavinka napsal: ...Jaké problémy jsi s tím měl ty, taky s brzdou?

Už je to pár let a nepamatuju si podrobnosti, ale vím že regl někdy úplně nevypnul motor a ten se na pár procent protáčel, tzn. ani nezapnul brzdu. Po vypnutí autokalibrace reglu to fungovalo správně. Ale bylo to ještě se starým výškoměrem RC Alti2, možná že Altis to má jinak ošetřené.

Více
24. kvě 2018 09:17 #20376 od Ivan Horejsi
Odhadoval bych, ze se praly to prahove hodnoty rozbehu motoru reglem a zastaveni motoru Altisem ...

Více
25. kvě 2018 10:26 #20379 od Tomáš Hlavinka
bohužel ani pevné hodnoty rozsahu nepomohly. Ještě to celé vyzkouším bez výškoměru a když né, půjde regl do nějakého motoráku....

Vygenerováno za 0.243 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám