file Vysilač

Více
07. říj 2025 12:46 #25892 od jurdamat
Vysilač vytvořil uživatel jurdamat
Zdravím všechny, potrebaoval bych radu na vysílače. dosud jsem používal Hitec flash 7. Bohužel už nelze koupit další přijímače a už se začínají projevovat menší technické problémy. Rad bych nějaký nový přemýšlel jsem o frsky tandem, smířil jsem s tím, že nebudu moct použít moje optimy 7. Nechci nic profi chci univerzální vysílač i do dalších let, nechci za 5 let kupovat zase nový.Co se týče letadel, 90% jsou letadla na RCVS a asi 2 motorový na večerní lítání. Určitě si chci do budoucna pořídit nějaký F3K.
Díky za typy

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

vpmodel

Více
08. říj 2025 06:50 #25893 od Tomas Hruby
Odpověděl Tomas Hruby pro téma Vysilač
Tak na okraj - Hitec Optima fungovat s FrSky (a dalšími OpenTX/ETHOS alternativami) může.
Musí se přidat externí modul, něco jako www.banggood.com/cs/IRangeX-IRX4-LITE-CC...-lite-p-1346927.html a ten mimo jiné umí i Hitec Minima/Optima.

Je samozřejmě otázka, zda není lépe to obměnit kompletně, jen upozorňuji, že ryze technicky není nemožné Hitec přijímače použít i nadále.

U vysílačů je možností spousta a na to se nedá stručně odpovědět. Za mne je tématem varianta s ELRS protokolem, u FrSky pak spíš než Tandem primárně koukat po vysílačích s Twin protokolem (taky mutace ELRS). Dvoupásmový Tandem má smysl na F5J, ale na RCVS je asi zbytečnou komplikací a TW/ELRS je mu plně rovnocenné.
Za mne by třeba vyhovoval od FrSky TWIN X14, to je celkem levné a v pohodě. Pokud by byl zájem o Tandem, tak bych určitě dnes připlatil na nové R verze - X18R, X20R, základní verze už jsou trochu přežité.
Poděkovali: Jaromír Šindelář

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.106 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám