exclamation-circle Zpráva 3/2014

Více
14. dub 2014 08:19 #12182 od Aleš Krátký
Zpráva 3/2014 vytvořil uživatel Aleš Krátký
Ahoj přátelé,

Včera jsem se vrátil z plenárního zasedání FAI. Nechtěl jsem psát další zprávu dříve.

Děkuji všem, kteří smysluplně reagovali na předchozí zprávu. Nicmémě musím konstatovat, že v některých případech došlo k nepochopení.

Svůj úmysl o kolektivním rozhodování a chcete-li o zavedení demokracie do práce komise myslím naprosto vážně. Teď a kdykoliv v budoucnu.

Patrně jsem se v tomto bodě vyjádřil příliš stručně, takže mé představy o práci komise rozvedu podrobněji.

1. Každý člen komise má právo vznášet návrhy, nápady na změny pravidel atd. Prakticky se to bude dělat tak, že každý člen komise může otevřít vlákno v sekci komise na Stoupáku. Viz dále. To je také v souladu se Sportovním řádem: návrhy k pravidlům smí podávat každý člen Svazu.

2. O návrzích se v této sekci Stoupáku otevřeně a věcně diskutuje. Kdo si myslí, že nemá potřebné znalosti, jednoduše nediskutuje.

3. V září rozešlu hlasovací formuláře, kde se každý člen komise může definitivně vyjádřit k projednávaným návrhům. Kdo se necítí, k danému budu prostě nehlasuje. To je naprosto legitmní.

Jmenovité výsledky hlasování dostanou členové komise pro informaci.

4. Doporučené návrhy předám KleM, která je posoudí a případně zavede do pravidel. Naše komise takovou pravomoc nemá.

To není nic nového. Tímto způsobem fungují všechny národní komise i subkomise FAI, se kterými jsem se kdy nějakým způsobem setkal.

Prakticky: Aleš pro nás udělal na Stoupáku neveřejnou záložku, kterou můžeme pro naše účely volně používat. To je obrovské zjednodušení, usnadnění a zlepšení přehlednosti diskusí. Aleši, díky.

Nyní budu na Stoupáku podle časových možností postupně otevírat jednotlivá vlákna, o kterých se začalo debatovat. Dosavadní diskusní příspěvky již do vláken kopírovat nebudu.

Opakuji, že nechci, aby se naše jednání zveřejňovalo. Tak to bylo již v Programovém prohlášení a žádný člen komise neprotestoval. Nejde o tajnosti, ale o to, abychom zamezili nesprávným interpretacím, dohadům atd.

K tomu došlo už v rámci naší komise. K mému překvapení se mi vytýkaly názory, které jsem nikdy neřekl ani nikde nenapsal (!)

K jednání FAI bych chtěl napsat zvláštní článek. Jednání bylo do velké míry ovlivněno zaváděním prvků umělé stabilizace. Modelářství pravděpodobně stojí na důležité křižovatce a zatím nikdo neví, co s tím a co bude dál. Zatím se nedospělo k jednotnému stanovisku, které by se objevilo v Základním svazku pravidel. My sice nemůžeme ovlivnit pravidla FAI, ale budeme muset rozhodnout o národních kategoriích. Vlákno s informacemi otevřu, zjevně jako první, protože zrovna situace v kategoriích F5 mi není pro letošní rok úplně jasná. Některé záležitosti mi došly až cestou domů.

S pozdravem

Ivan

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

vpmodel

Vygenerováno za 0.264 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám