file Jaký výškoměr pro RCEV a RCEP v roce 2026

Více
28. bře 2026 19:59 #25931 od Petr Pecha
Ahojte modeláři, po letech jsem zprovoznil starý model a chtěl bych zase vyjet na nějakou soutěž (létal jsem RCEJ a RCEK).
Pochopil jsem to tak, že mě bude stačit se dovybavit výškoměrem.
Mám vysílač Duplex DC-24, NEmám JETIbox, tak by mě dávalo smysl si pořídit výškoměr, který bude spolupracovat přímo s JETI Duplex EX (pro trénování/zábavu).
Máte nějaký typ, který by byl vhodný a schválený a dal se koupit?

Tady jsem něco přečetl a pochopil jsem,
že by to mohl umět AMS od MAVSense,
ale ten nikde nevidím, že by se dal koupit.
A pak asi MVario2 EX rev.2 přímo od JETI.

Potřebuju si teda pořídit JETIbox na zobrazení po soutěžním letu?
Nebo jaká je praxe?
Máte někdo zkušenost s MVario2 EX nebo s tím AMS?

Poradí někdo? Díky

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

vpmodel

Více
29. bře 2026 06:55 - 29. bře 2026 07:07 #25932 od Pavel Hloušek
Tak to sis nemohl vybrat lepší chvíli ;)
Praxe je taková, že naprostá většina používá Altis. Má tudíž nějakou zásobu a problém který právě řešíš na nás čeká až zásoby dojdou.
Každopádně vlákno s touhle problematikou před pár dny založil Václav Jeništa, tak si svoje dotazy mohl hodit přímo tam, ať je to pohromadě. Hodně štěstí v hledání.
To AMS je popsané tady www.mavsense.com/cs/katalog/Senzory/@p/AMS/
koupit se dá, zdá se, třeba hír. profimodel.cz/en/telemetrie/900691-kavan...h-8596450087835.html
Je to sice asi nějaká vytuněná verze, ten původní už nemají profimodel.cz/en/telemetrie/347311-mav-s...Zi55AHfP9UAO3_amJL7p
Poslední změna: 29. bře 2026 07:07 uživatelem Pavel Hloušek.

Více
29. bře 2026 08:27 #25933 od Petr Pecha
Díky za odkaz.
Jde mě hlavně o to, abych mohl s ním být připuštěn k soutěži.
Asi si nějaký objednám na zkoušku
a koupím si k tomu i ten JETIbox, i když jsem si myslel, že ho nikdy nebudu potřebovat, když ho mám integrovaný ve vysílači ...

Více
29. bře 2026 08:48 #25934 od Gustav Bulín
Ahoj Zkusil jsi se zeptat přímo v JETI?

Více
29. bře 2026 08:54 - 29. bře 2026 08:55 #25935 od Petr Pecha
Předpokládám, že by to mělo fungovat tak, že když bych výškoměr připojil do přijímače po letu, tak bych přes vysílač (a jeho integrovaný JETIbox) vyčetl stejné údaje jako přes fyzický JETIbox.

Tady jde spíš o to, jestli to není proti pravidlům? a nebylo by to podezřelé, že to ukazuju přes vysílač a zapojuju do přijímače?
Poslední změna: 29. bře 2026 08:55 uživatelem Petr Pecha.

Více
29. bře 2026 09:28 - 29. bře 2026 09:37 #25936 od Pavel Hloušek
Já to vidím tak, že AMS je zapojený v Rx furt, tak jak je na obrázcích v odkazu co sem ti poslal. A pokud máš rádio který nespolupracuje, tak zobrazíš F5J (FAI) výšku na displeji krabičky kterou po letu připojíš. Pokud máš rádio co se s AMS kamarádí, tak nic nepřipojuješ a ukážeš na displeji vysílače
Na soutěžích si budeme muset zvyknout, případně upravit pravidla, ale teď z hlavy myslím, že ani to nebude nutný
Poslední změna: 29. bře 2026 09:37 uživatelem Pavel Hloušek.

Více
29. bře 2026 09:44 - 29. bře 2026 09:45 #25937 od Petr Pecha
Tak podle obrázku na stránkách výrobce

to vypadá, že při soutěži mám připojený Rx (signál z regulátoru do motoru) pořád,
ale datový vodič s telemetrií je odpojený a připojí se až při přistání.

Tak já si to vyzkouším a uvidím, co to obnáší.

A když to bude potřeba, tak si i ten JETIbox pořídím.
Nemám problém s cenou, ale spíš principiálně – krabička "navíc", kterou "už mám ve vysílači".
Poslední změna: 29. bře 2026 09:45 uživatelem Petr Pecha.

Více
29. bře 2026 10:08 - 29. bře 2026 10:14 #25938 od Pavel Hloušek
Jo, u rádia co se kamarádí máš pro tréning kablík z AMS zapojený do telemetrie Rx, abys nemusel připojovat tu ,,krabičku s displayem". Na soutěži se bohužel bez té krabičky asi neobejdeš, telemetrie je zakázaná, takže ten kablík do telemetrie Rx bude muset být odpojený a po letu tam připojíš krabičku, kde časoměřič přečte výšku.

Jestli by to fungovalo tak jak píšeš, tzn. připojit datovej kabel do Rx až po letu s tím že by se na Tx zobrazila F5J výška, netuším. Budeš muset zkusit (konečně sem tě pochopil :) )
Poslední změna: 29. bře 2026 10:14 uživatelem Pavel Hloušek.

Více
30. bře 2026 18:42 #25939 od Václav Jeništa
Použití AMS na soutěži není vázáno jen na "zapojení kabeláže", ale též na firmware. Soutěžní firmware (FAI certifikace) přenos telemetrie "AMS-přijímač-vysílač-SW emulace Jetiboxu" neumožňuje. Na soutěži jinak než na Jetiboxu startovní výšku nezobrazíš.
Poděkovali: Pavel Hloušek

Více
31. bře 2026 06:51 #25940 od Kamil Kičmer
Dobrý den.

Já bych v rámci jednoduchosti, jak odečtu, tak vyhnutí se spojení s telemetrií, volil obdobu Altise:

horejsi.cz/Pages/DetailProdukt.aspx?objcislo=4303

Kamil.

Vygenerováno za 0.147 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám