file Jaký výškoměr pro RCEV a RCEP v roce 2026

Více
31. bře 2026 15:49 - 31. bře 2026 16:17 #25941 od Pavel Hloušek
Ahoj,
dyť to vypadá jak špatně zabalená hašlerka :) Ale vážně, trochu mě tam straší ta wifina na 2,4 GHz. Kdysi sem kvůli wifině na gopro-čku rozbil éro. Vše fungovalo do asi 100 m od vysílače, pak převzala řízení kamera a éro šlo do kytek. Dovedu si představit jak při kolmým sestupu na brzdách senzor vyhodnotí že má zapnout wifi a udělá to. Třeba je to nějak ošetřený výškou nebo tak, ale asi bych to v éru nechtěl.

P.S. Tak mě to nedalo a pročetl si návod. Zapnutí wifi je blokovaný výškou 10m nad výškou zapnutí.
Poslední změna: 31. bře 2026 16:17 uživatelem Pavel Hloušek.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
01. dub 2026 15:35 #25942 od Mira Chlastak
Nemusis mit obavu - letame to uz nejaky ten patek v F5J :) Navic wifi se aktivuje tak, ze musis postavit ero na spicku ;)

Více
02. dub 2026 05:44 #25944 od Pavel Hloušek
Pokud už s tím máte zkušenosti, tak bych měl ještě dotaz. Je mě jasný že v F5J je to fuk, ale u kategorií kde je možnost více pokusů je třeba rychlý restart výškoměru. V návodu sem myslím zahlídl, že je třeba po letu několik vteřin vyčkat, nesahat na éro, než proběhne výpočet dat. Nemůže při okamžitém přerušení a opětovném spojení napájení dojít k nějaké chybě, která se projeví v následném letu?
Dík

Více
03. dub 2026 15:57 #25947 od Václav Jeništa
K AMS x GliderKeeper ještě postřeh k jejich umístění do modelu.
Aby byl využit potenciál GK (automatické měření času letu), je nutné jej pevně přichytit k trupu modelu - obvykle se lepí oboustrannou lepící páskou ke kabince. Přilepit jej dovnitř trupu moc nejde, protože časoměřič musí z jeho displeje přečíst startovní výšku (= musí na něj vidět). Jak moc dobře se do úzké kabinky vměstná poměrně bachratá "špatně zabalená hašlerka s anténkou" tak, aby nevadila pohonné baterii, si doporučuji vyzkoušet předem.
Oproti tomu lze AMS utopit kamkoliv v trupu k přijímači. Vzhledem k tomu, že od BECu není potřeba přemostění napájení přijímače a od AMS stačí do kabinky přivést pouze standardní servokabel pro připojení JetiBoxu, je jeho instalace výrazně jednodušší.
A jak se budou časoměřiči tvářit na malý (GK) a velký (AMS - Jetibox) displej, lze dopředu poměrně slušně predikovat:)

Více
08. dub 2026 07:25 #25951 od Tomas Hruby
Upřímně si myslím, že první Gliderkeeper už je řešení dost mimo, cestou je GliderKeeper Pico. Původní GK je děsně velký, má i ten problém s umístěním, jak píše Vašek, atd.
Verze Pico je praktičtější - malinká, ani nemusíš mít displej v modelu a připojíš po letu, pokud displej v modelu chceš, tak se dá kablíkem dát kus jinam než řídící jednotka.
Létám Pico už docela dlouho, už mám 4 kusy, použil jsem v F5J, RCEV i F5L a fakt pohoda. Wifi naprosto bez problémů, náhodná aktivace velmi nepravděpodobná.

Více
15. dub 2026 09:06 #25958 od Petr Dušek
GliderKeeper Pico používám od loňska, funkce bez problému včetně měření času (a to ani hlavní jednotku nemám pevně upevněnu v trupu). Problém je čitelnost displeje na venkovním světle, je to horší než malý Altis nano.

Tomáši, s čitelností nemáš problém? Nebo se dá viditelnost zlepšit zvýšením napětí BEC?

Více
15. dub 2026 15:11 #25959 od Tomas Hruby
Teda horší než Altis Nano (ani než velký Altis) mi to ani náhodou nepřijde, to by stálo za porovnání, jestli nemáš blbý kus…
BEC jsem měl u F5J a RCEV 5,5V, nic nestandardního.

Více
15. dub 2026 17:57 #25960 od Petr Dušek
Tak snad se nám podaří někde se potkat, abychom mohli displeje porovnat... Nyní mám objednaný FalconX, doufám že bude ukazovat tak dobře jako na fotkách :woohoo:

Přílohy:

Více
15. dub 2026 19:37 #25961 od Mira Chlastak
Az bude chvilicka, muzu vam to nafotit. Mam doma FalconX, Gliderkeeper i Altise.

Vygenerováno za 0.144 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám