file Futaba 18SZ Sport

Více
25. lis 2019 21:50 #22477 od Petr Heinrich
Odpověděl Petr Heinrich pro téma Futaba 18SZ Sport
Nebyl. Teď jsem to pročetl. Bohužel jsem se nic zásadního nedozvěděl. Na RCmanii nechodím, neb je tam moc všech různých informací... Ale díky za link.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
26. lis 2019 08:00 #22478 od Tomas Hruby
Odpověděl Tomas Hruby pro téma Futaba 18SZ Sport
18SZ Sport už není, byla to nějaká dočasná akce, takže lze ignorovat.
16SZ a 18SZ jsou z hlediska F5J fakticky identické, reálně je na 16SZ škoda jen těch chybějících trimů T5 a T6, které se hodí na dorovnávání klapek, ale dá se to celkem nahradit tím, že se trim klapek dá na ta "točítka" vepředu, tak to mám u 14SG.
Popravdě rozdíl ceny 7000 je docela dost a možná bych se spokojil s 16SZ.

Jinak z Německa se dá koupit 16 i 18SZ nyní ve verzi s hall gimbaly (Potless) a momentálně je na to i nějaká akce, takže cena je dokonce místy nižší než u klasické verze.
Poděkovali: Petr Heinrich

Více
26. lis 2019 13:54 #22479 od Milan Chalupník
Odpověděl Milan Chalupník pro téma Futaba 18SZ Sport
Otázka zní, zda jít do hallového jevu, stejně se musí kalibrace provádět mechanicky. Přijde mě, že je to snaha výrobce jít cestou polovodičů, která je levnější, než vyrábět superpotenciometry, které u Futab stejně přežijí rádio. Kdo netouží po Potless, tak asi není třeba koukat do zahraničí, tam vychází klasika i dráž, a třeba mají mód 1 vyprodaný. Pokud je rozdíl 16-18 opravdu jen v dispozici T5 aT6 a možnosti v menu jsou totožné, tak těch 7tisíc je dost, já je na T12 vůbec nepoužívám a při ladění odtokovky nebo čehokoliv při záletu, si radši sáhnu na ty poťáky LD,RD a během vteřiny vím podle pípnutí, kde se nacházím, to u T5,T6 trvá několik pípů.

Více
26. lis 2019 14:02 #22480 od Tomas Hruby
U Futaby užívající ALPS potenciometry je rozdíl mizivý a v praxi spíš nepoznáš, ony sice ty potless mají teoreticky jemnější rozlišení, ale to se pozná spíš u jitteru ve spojení s ultrarychlou řídící jednotkou copteru než u letadla se servy… Fakt ale je, že životnost by měla být "nekonečná" a když stojí stejně jako klasika, tak bych do potless u Futaby možná šel, připlácet bych za to ale nechtěl.

Poznámka - u lowend je to trochu jinak, tam se potenciometry hodně šidí a pokrok s hall je velký, typicky u FrSky či Jumperu to smysl má určitě.

Více
26. lis 2019 14:53 #22481 od Pavel Svoboda
Odpověděl Pavel Svoboda pro téma Futaba 18SZ Sport
Petře (blbě se zeptám jako vždy : - ) proč Futabu ?

I pád na "ústa" je pohyb dopředu !

Více
26. lis 2019 18:25 #22483 od Milan Chalupník
Odpověděl Milan Chalupník pro téma Futaba 18SZ Sport
Pavle, proč ne?

Více
26. lis 2019 18:25 #22484 od Petr Heinrich
Odpověděl Petr Heinrich pro téma Futaba 18SZ Sport
Myslím, že je to normální otázka :-). Je to hlavně setrvačnost. První rádio jsem měl Mars, pak Demolu (Modela) čtyřkanál, pak Futabu F14, FX30, T12SG, teď T14MZ. Takže jsem si na to zvykl a uvažiji v tomto směru konstantně. Druhý důvod jsou příjímače doma, třetí důvod je zvyk při programování.

Více
26. lis 2019 19:59 - 26. lis 2019 20:01 #22485 od Pavel Svoboda
Odpověděl Pavel Svoboda pro téma Futaba 18SZ Sport
JJ Petře ... já měl Mars (dohromady s Lubošem půjčený z DPM dům pionýrů a mládeže nebo jak to bylo), Acoms koupený v papírnictví v Králikách následovala Futaba F14 dále Graupner MX-22 (protože má lepší dosah než Futaba - tvrdili F3Jčkaři ...) pak přibyl Jeti modul do Graupnera + nové přijímače JetiEX a zatím poslední Jeti DS-16 + JetiREX.
A Luboš ještě před Jetim zkusil Graupner HOTT (měl dva kousky myslím MX-20 ) to byl vůbec "majstrštyk" ...

Nicméně proč se ptám ? Nejmenovaný F3Béčkař nemůže Jetimu přijít na jméno ... a nakonec prohlásil kup si DS-24.

Zajimávé čtení viz. tady

I pád na "ústa" je pohyb dopředu !
Poslední změna: 26. lis 2019 20:01 uživatelem Pavel Svoboda.

Více
27. lis 2019 09:53 #22486 od Tomas Hruby
Já tedy musím u JETI říct, že mi jejich cenová politika přijde velmi jemně řečeno "odvážná", v té oblasti, kterou potřebujeme pro F5J, je Futaba již nyní celkem jednoznačně levnější, dokonce ani letos uvedená "levná varianta" JETI DS-12 to úplně nemění, .
A přitom ve spojení s F5J (a obecně soutěžních větroňů) prostě nenajdeš u JETI proti Futabě žádnou výhodu - uměl bych pro Jeti najít pár kladných bodů u jiných kategorií, třeba u telemetrie i jiných věcí, ale to máme stejně zakázané...
Pak tedy ryze osobní věc (to může být u každého jinak) že mi naprosto u JETI nesedí ergonomie pro použití jako ryzí palcovky, mě prostě ta "Moyzesova krabice" nevyhovuje. Ale třeba Pospíšil jr s tím jako s palcovkou létá, to jen potvrzuje, že tohle je zkrátka individuální.

To už mi spíš dává smysl rozjímat nad FrSky - sice to chce hodně alkoholu na programování, ale pokud to přežiješ, tak ušetříš docela hodně. Cca do měsíce navíc budou venku nové RXy Archer R8, které budou velmi vhodné právě pro F5J a podobné modely (dosud sice použitelné RXy dostupné byly, ale řekněme "použitelné, ne optimální"). Třeba v F3K se už i na úrovni MS létá s těmi lehoučkými "gamepady" X-lite, sám s tím třeba s ACES combaty létám a je to docela fajn, určitě chci pro zajímavost zkusit i v F5J (nebo pro začátek ve stopalcovce).

Více
27. lis 2019 14:43 #22490 od Ivan Horejsi
Odpověděl Ivan Horejsi pro téma Futaba 18SZ Sport
Zamena modu u Futaby je primitivni. Tedy s vyjimkou 18MZ.
Zatim nejobtiznejsi u T16.

Vygenerováno za 0.365 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám