file Magic

Více
11. kvě 2011 15:54 #3917 od Radek Novotny
Odpověděl Radek Novotny pro téma Magic

Tomas Hruby napsal: Tak mám Magic doma - ...

Se nevytahuj, už mám taky objednáno, křídla origo ve fólii, tak jsem zvědav na porovnání s tvým papírem ;)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
11. kvě 2011 16:11 #3918 od Aleš Krátký
Odpověděl Aleš Krátký pro téma Magic
no totok,ze by se rodila nova generace ... misto ypsicupu to bude magic cup ? :-D

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Více
11. kvě 2011 17:04 #3919 od Tomas Hruby
Odpověděl Tomas Hruby pro téma Magic

Radek Novotny napsal:

Tomas Hruby napsal: Tak mám Magic doma - ...

Se nevytahuj, už mám taky objednáno, křídla origo ve fólii, tak jsem zvědav na porovnání s tvým papírem ;)

Určitě - tohle bude velmi zajímavé srovnání. Určité zkušenosti jsou od modelů LS Model - fóliový lépe proniká, chce letět na vyšší rychlosti, na druhé straně ale bývá horší v kroužení na minimálce u bublin nízko nad zemí. Tak uvidíme, jestli tohle bude platit i zde...

Více
11. kvě 2011 18:41 #3920 od Jan Kubica
Odpověděl Jan Kubica pro téma Magic

Tomas Hruby napsal: Určitě - tohle bude velmi zajímavé srovnání. Určité zkušenosti jsou od modelů LS Model - fóliový lépe proniká, chce letět na vyšší rychlosti, na druhé straně ale bývá horší v kroužení na minimálce u bublin nízko nad zemí. Tak uvidíme, jestli tohle bude platit i zde...

Zavěštím si - fóliový bude lepší. Drelovy profily jsou laminární, ale mají nízký vztlak. Drsný povrch papíru nebo dýhy funguje jako turbulátor, který ovšem ten profil nepotřebuje, takže jediným výsledkem je vyšší odpor při vyšších rychlostech. Při pomalých rychlostech (nad součinitelem vztlaku nějakých 0.7) profil tak jako tak neletí. Takže sázím na fólii, alespoň v tomto případě - já se držím dřeva ( http://www.rcex.cz/?page_id=3239 ) ;) . H.

"Stoupáme?"
"Ne! Naopak! Klesáme!"
"Je to ještě horší, pane Smithi! Padáme!"
(Jules Verne, Tajuplný ostrov)

Více
11. kvě 2011 20:21 #3921 od Tomas Hruby
Ono to zas tak moc drsné nebude - já nemám čistě lakovaný povrch jako je obvyklý u LS, je na tom přilakovaný Japan typu Kashmir, jehož vrchní strana je vyloženě hladká až lesklá. Po nalakování to vypadá až překvapivě hladké - turbulátorový efekt sice nastane, ale jen poměrně dost slabý, určitě menší, než budeš mít u toho tvého "virusa"... Výsledkem by mohl být docela slušný kompromis.
No uvidíme, měl bych to mít příští sobotu na RCEK v Nové Pace, létat to už bude skoro jistě. Jestli to ale rovnou nasadím i do soutěže si tak jistý nejsem, možná ještě zůstanu u Ambrosie...

Více
13. kvě 2011 21:10 #3922 od Bedřich Koros
Odpověděl Bedřich Koros pro téma Magic
No to už se Tomáši těším. Jsem moc zvědav. na Novou Paku.
Přiznám se že chystám RELAX LS 2000 s lamino křídlem. Ale ještě to chvilku potrvá.

Více
17. kvě 2011 10:54 #3991 od Juraj Dudáš
Odpověděl Juraj Dudáš pro téma Magic
Keď sme zvažovali čim doplniť našu letku kategórie F5J-400 na sezónu 2011, voľba zo širokej ponuky nakoniec padla na model od Reichard Modelsport. Nakoľko aj ostatné naše modely majú krídla v jednom celku a spôsob dopravy máme spoľahlivo vyriešený po konzultáciách s p.Raichardom sme sa dohodli že aj náš model bude mať nedelené krídla čo prináša ďalšiu úsporu hmotnosti.
Naše dva modely majú transparentu vrchnú časť krídiel a nádhernú metalizovanú fóliu na spodku krídiel, kormidlách a klapkách.
Zostavenie modelov prebehlo vcelku bez problémov. Na ovládanie výkovky a smerovky je použitá kevlarová niť a „Z“ pružinka z gitarovej struny. Info pre tých čo bývajú v okolí Brna a chcú si kúpiť vhodnú strunu na pružinku. Najlepšie je zájsť do veľkoskladu hudobnín v Modřicích kde je naozaj veľký vyber.
Po nastavení ťažiska prišlo na váženie a tu nastalo prvé milé prekvapenie. Celková hmotnosť modelu je 485g.

Ako MAGIC lieta?

Už pri prvom lete bolo jasné že sa podaril dobrý model. Vďaka nízkej hmotnosti a aerodynamickej čistote model stúpa pod uhlom skoro 90 stupňov. Pre termický model je ale najdôležitejší režim zatáčka. MAGIC v zatáčke sedí perfektne a je dobre „čitateľný“. Čitateľnosť je dôležitá najme pri modeloch tejto kategórie vo väčšej vzdialenosti od pilota pri slabších stúpaniach. Pre krátkosť času sme ešte nelietali so „svišťom“ ktorý by nám nameral presné hodnoty ale už na prvý pohľad je zrejme že hodnota opadania je veľmi nízka.
Klapky sú naozaj učiné a s ich pomocu sa dajú urobiť naozaj presné pristátia ako bude popísané neskôr.

MAGIC na súťaži.

Na svoju prvú súťaž MAGIC sa vydal nasledujúci deň po zalietaní do Šurian na ďalší diel seriálu MSR. Pilotovaný bol Matúšom Dudášom. Aj keď je Matúš ešte len žiak nemá rešpekt ani pred ostrieľanými flígrami čo dokázal aj týždeň predtým na súťaži F3J v Holíči. Hneď pri príchode vzbudil obdiv ostaných pretekárov najme pre svoje perfektné dielenské spracovanie.
Súťaž sa konala v zložitých meteo podmienkach po prechode nevýrazného frontu. Fúkal vietor okolo 8m/s a ku koncu sa blížiaca búrka skomplikovala podmienky ešte viac. Aj v tomto pre tento model už dosť silnom vetre dokázal MAGIC obstať v konkurencii Scorpionov, Ambrozii, Daidalov a špeciálov K. Chybu a J. Hrušovského veľmi dobre. Obdiv vzbudzovali najme úzke zatáčky v silnom vetre 2-3m nad zemou. Body za pristátie nad 95 tiež hovoria za všetko. Matúšovi s MAGICOM sa pravdepodobne podarila prvá 100 za pristátie v kategórii F5J -400 tento rok na Slovensku. Po základných kolách išiel Matúš s MAGICOM do finále na piatom mieste. Finále je už o riziku, ktoré nám teraz nevyšlo lebo čierňava prichádzajúcej búrky nenasávala a tak vyhrali ty, čo sa dlho ťahali na motor a potom len pomaly vy klesávali.

Celkové zhodnotenie MAGICAFirme Raichard Modelsport sa podaril výborný model, ktorý spája výhody ľahkých „papierakov“ vhodných do slabého vetra alebo bezvetria s vlastnosťami kompozitov. Samozrejme že pri rýchlosti vetra nad 8-9m/s.už budú mať kompozity navrch. Na modeli nám ešte zostáva doriešiť náhony klapiek a krídeliek, ktoré majú väčšiu vôľu ako je žiaduce a preveriť poťah klapky, ktorý sa mierna zvlnil. Slabina predchádzajúcich modelom stavaných touto technológiou „bublinkovanie poťahu“ sme zatiaľ nespozorovali, poťah balzového povrchu je perfektný.

Více
17. kvě 2011 14:07 #3992 od pavol polonec
Odpověděl pavol polonec pro téma Magic
toto som uz niekde cital :)

1.pride mi divne robit z jednej! sutaze zavery
2.hodnota opadania je velmi nizka...

sme technicky zalozeny ludia tak poprosim cisla nie pocity
vdaka
palo

Více
17. kvě 2011 14:25 #3994 od Petr Dušek
Odpověděl Petr Dušek pro téma Magic
Tento MAGIC se nějak výrazně odlišuje od Magica, který už tady svoje vlákno má???

Více
17. kvě 2011 14:55 #3995 od Tomas Hruby

Petr Dušek napsal: Tento MAGIC se nějak výrazně odlišuje od Magica, který už tady svoje vlákno má???

Taky mě to trklo - Aleši, nešlo by to přesunout k druhému vláknu a tohle vlákno smazat?

Vygenerováno za 0.328 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám