question-circle rEvoluce F5J?

Více
21. čen 2017 15:38 #19054 od Pavel Svoboda
Odpověděl Pavel Svoboda pro téma Re:rEvoluce F5J?

Ivan Horejsi napsal: Je to uz uplne mimo puvodni tema, ale budiz.
Mysleni deti se uplne lisi od naseho. ...

Právě o tom toto téma je.
S přístupem, že musím najet 5000 km na soutěže ("zápočtové") odradíme starou gardu natož mlaďáky.

I pád na "ústa" je pohyb dopředu !

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
21. čen 2017 16:06 #19055 od Tomas Hruby
Odpověděl Tomas Hruby pro téma Re:rEvoluce F5J?
Chlapi, můžete mi někdo vysvětlit, jaká je logika té myšlenky, jak zápočtovky s cestami odradí "mlaďáky"???
Mě to připadá jako s prominutím totální kravina - to jako vážně někdo myslíte, že nový zájemce bude při úvaze, zda létat, sebeméně řešit reprezentační výběr?
Vždyť je to blbost, případný nový zájemce se stará o domácí akce a jestli po čase doroste k tomu, že bude mít reálný zájem o růst na špici, tak stejně bude muset začít pomalu a jistě objíždět zahraniční akce bez ohledu na kritéria.

Já to napíšu natvrdo - mám stále silnější pocit, že ta kritéria vadí pár jedincům přišlým z F3J, kteří se vyučili dříve a teď by se rádi do kvalifikace zapojili snáze a s menší námahou a výdaji. Tohle lze pochopit a nijak moc mne to nerozčiluje, naopak mohu naznačit, že moje velmi předběžná představa o kritériích na příští rok v tomto ve výsledku vyjde vstříc (samozřejmě nemohu zaručit, že to projde a že nebudou úplně jiné návrhy).
Začínají mi ale docela hodně vadit ty výkřiky o tom, jak to poškozuje domácí soutěže. Fakta to ani náznakem nepotvrzují, problém s účastí v Plzni je dlouhodobý, o jiné soutěže je zájem docela slušný. Mimochodem už jsem narazil i na reakci, že některým "národním soutěžícím" v podstatě dost vyhovuje, kdy pár "cvoků" vyrazí ven a na národní akci "nezaclání" - ne že by se mi tohle nějak moc líbilo, ale fakt to už padlo a neřekl bych, že jako vtip.

A poznámka čistě naokraj - docela by mne zajímala anketa, kolik lidí by v případě, že by se při nominačních kritériích dostali na první místa, opravdu bylo ochotno příští rok na ME jet a uhradit si nezanedbatelné náklady (SMČR zaplatí obvykle startovné, ale nějaká velká podpora na jiné náklady nehrozí), nehledě k ochotě nést za účast na podobné akci zodpovědnost atd.
Popravdě v tuto chvíli vím přesně o třech lidech, kde nemám o kývnutí na repre vůbec žádnou pochybnost a u jednoho dalšího to předpokládám. U pár dalších to sice pokládám za reálné, ale už by asi docela hodně přemýšleli. To jen k tomu, o jakém počtu lidí, které kvalifikační kritéria opravdu ovlivňují, se bavíme...

Více
21. čen 2017 16:20 #19056 od Pavel Svoboda
Ano trenére máš pravdu.

Více
21. čen 2017 16:30 #19057 od Tomas Hruby
:-)

Když ale mě by fakt zajímala odpověď na předchozí - skutečně určitou část té kritiky nechápu... Rizika pro vývoj F5J vidím také a některá mi dost vrtají hlavou, ale cítím je úplně jinde.

Na okraj pro ty, kdo to ještě nezaregistrovali - konkrétní termín a lokalita ME2018 je Dupnitsa, Bulgaria v úseku 19.08. -25.08.2018.

Více
21. čen 2017 17:05 #19058 od Pavel Svoboda
Mistrovství světa 2019 tipuji na Trnavu : - )

Více
22. čen 2017 06:32 #19059 od Tomas Hruby
Ano, je to tak. Nejde jeste o jistotu, ale o velmi pravdepodobnou variantu.

Více
22. čen 2017 07:03 #19060 od Alois Hrabáček
Odpověděl Alois Hrabáček pro téma Re:rEvoluce F5J?
Nevím proč vymýšlíte vymyšlené. Eurotour je snad dostatečně vážená soutěž, tak by se měly započítávat výsledky ze všech Eurotourů plus z vybraných českých. Limit bych dal pro všechny soutěže min. 30 soutěžících a min 5 odlétaných kol. Na trenérovi bude jestli dá 3 Eurokontest plus dvě české mebo 3+3. Tento návrh určitě předsednictvo KLeM schválí.!!! Řeči jestli si někdo něco zaplatí jsou předčasné a hlavně zbytečné.

Více
24. čen 2017 08:39 #19063 od Pavel Svoboda
Tomas Hruby" Chlapi, můžete mi někdo vysvětlit, jaká je logika té myšlenky, jak zápočtovky s cestami odradí "mlaďáky"???
"ze zápisu předsednictva KLeM ČR - Kategorie F5J"
Předsednictvo konstatovalo, že jsou jako povinné soutěže zařazovány zahraniční soutěže, které jsou i
ve značné vzdálenosti (600- 800km) což zapříčiňuje určitou degradaci tuzemských soutěží, nehleděna
vysoké finanční náklady.
.....................................................................................................................
Tomas Hruby Já to napíšu natvrdo - mám stále silnější pocit, že ta kritéria vadí pár jedincům přišlým z F3J, kteří se vyučili dříve a teď by se rádi do kvalifikace zapojili snáze a s menší námahou a výdaji.
Pavel Svoboda - já to natvrdo vidím úplně jinak a určitě mi je jedno jest-li budu "repre", Modelařinu mám jako koníček a né jako business
.....................................................................................................................
Tomas Hruby Začínají mi ale docela hodně vadit ty výkřiky o tom, jak to poškozuje domácí soutěže.
viz. "ze zápisu předsednictva KLeM ČR - Kategorie F5J"
......................................................................................................................
Tomas Hruby A poznámka čistě naokraj - docela by mne zajímala anketa, kolik lidí by v případě, že by se při nominačních kritériích dostali na první místa, opravdu bylo ochotno příští rok na ME jet .....
Popravdě v tuto chvíli vím přesně o třech lidech, kde nemám o kývnutí na repre vůbec žádnou pochybnost ......
To jen k tomu, o jakém počtu lidí, které kvalifikační kritéria opravdu ovlivňují, se bavíme...
Pavel Svoboda Tome o tom to opravdu není. Když mě budou "letadílka" živit tak pojedu klidně i do Las Vegas

Vygenerováno za 0.333 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám