× Všechny otevřené přihlášky jsou k dispocizici zde : stoupak.cz/souteze/kalendar-akci/prihlasky

lightbulb F5J LMK Plzeň 4.6.2016

Více
05. čen 2016 18:43 #16903 od Robert Jicha
Odpověděl Robert Jicha pro téma F5J LMK Plzeň 4.6.2016
Dekuji panove! S tim startovnym mate pravdu. Jsem se nejak zapomel.... Pristi soutez je pro vas bez startovneho.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
06. čen 2016 09:14 #16908 od Rudolf Rada
Odpověděl Rudolf Rada pro téma F5J LMK Plzeň 4.6.2016
Díky Robertovi a spol. za výbornou soutěž a naprosto luxusní počasí (když nebudu počítat tu ranní mlhu, která se protáhla do prvního kola, ve kterém jsem 2x ztratil Xantipu z očí a lehce se opotil na nejmenovaných partiích).
Co jistě mrzí i pořadatele je start pouhých 11 pilotů z celých Čech :(

Fotky na mém Rajčeti:
kovyr.rajce.idnes.cz/F5J_Plzen_4.6.2016
díky systému 2 letů v kole, v kombinaci se samoměřením mám většinou snímky jen toho, komu jsem zrovna dělal pomocníka.

"létat je tak snadné....ale padat je snažší"

Více
07. čen 2016 14:36 #16919 od Pavel Svoboda
Odpověděl Pavel Svoboda pro téma F5J LMK Plzeň 4.6.2016

Mirek Kotula napsal: Rudo, ač nerad, musím se z Vaší soutěže odhlásit.

Včera jsem byl potrénovat a hned při prvním startu ..
Hned po přistání jsem model vypnul a zapnul a provedl zkoušku, všechno fungovalo, tak jak má. ... Jediné co mě napadlo, je vyměnit přijímač a régl.

Ještě se podívej na Altise viz. ALTIS bez záruky (uplně dole )

I pád na "ústa" je pohyb dopředu !

Více
07. čen 2016 17:27 - 07. čen 2016 17:28 #16920 od Karel Mrázek
Odpověděl Karel Mrázek pro téma F5J LMK Plzeň 4.6.2016

Ivan Horejsi napsal: Hlavne asi pro Karla: Par osobnich zazitku:
- poruchovost serv 08 je minimalni, odhadem tak 1%
- velkou směrovku pri termickem letani zvladnou
- pri trosku tvrdsim pristani jsem dvakrat ocesal kolecka, smerovka je dost hmotna a mel jsem uhlikove tahlo. Po vymene tahla za klasiku 0,8 ocel v plastove trubce (to C-tahlo melo 2mm) bez problemu.
- dve smerovkova serva (ale jedno Atlas a druhe Nexus, obe 11mm) mi letos jen tak zdanlive pronizanic umrela. Mam zato, ze jsem mel moc namixovano a smerovka sla nadoraz. Skolacka chyba. Ted po uprave mixu zatim bez problemu.
Jinak jak pise Milan: Sejmout prevody (napred si je pokazde nafotim) a zkusit, jestli se toci motor ...
Nhradni dily pro serva se ted nejak obecne nevedou (jen prevody). Skoda.

Tak jsem jen tak pro srandu králíkům jedno servo 08, které mi odešlo již dříve, rozebral. Určitě odešla elektronika, smrdí jak bolavá noha. Převody vypadají dobře, bytelně, všechna kola jsou kovová a nepoškozená. Znovusložení proběhlo bez jakýchkoliv problémů, takže ani výměna převodů u 08 by nebyl problém. Mrknu ještě na to, co mi odešlo v Plzni a pokud je to v převodech, tak ze dvou udělám jedno, jinak jdou obě do koše.
Poslední změna: 07. čen 2016 17:28 uživatelem Karel Mrázek.

Více
07. čen 2016 17:47 #16921 od Karel Mrázek
Tak i druhé servo je spálené. Kdyby někdo potřeboval náhradní převody do X08, jsou k dispozici dvě sady.

Více
08. čen 2016 09:32 #16926 od Karel Mrázek

Karel Mrázek napsal: Tak i druhé servo je spálené. Kdyby někdo potřeboval náhradní převody do X08, jsou k dispozici dvě sady.

Už jsou udané.

Více
09. čen 2016 13:33 #16935 od Ivan Horejsi
Odpověděl Ivan Horejsi pro téma F5J LMK Plzeň 4.6.2016
X08: Vsechno hezky, ale PROC serva shorela? Pokud byla od nas, proc nebyla reklamovana?
Takova cetnost zavad je absolutne mimo misu. Statisticky je zcela vyloucene, aby se u jednoho cloceka sesla jen vadna serva.
Tak proc???

Více
09. čen 2016 20:06 #16938 od Karel Mrázek

Ivan Horejsi napsal: X08: Vsechno hezky, ale PROC serva shorela? Pokud byla od nas, proc nebyla reklamovana?
Takova cetnost zavad je absolutne mimo misu. Statisticky je zcela vyloucene, aby se u jednoho cloceka sesla jen vadna serva.
Tak proc???

Celkem jsem jich koupil 5. Z toho pouze jedno u Vás jako náhradu prvního pokaženého, které ovšem neshořelo, ale pracovalo pouze při napětí nižším než 5,5 V, při vyšším napětí se ani nehlo. Po této zkušenosti jsem přešel u všech serv z napájení dvoučlánkem LiPol na napájení 5,5 V, ale to servo jsem přesto vyměnil. Další dvě serva opravdu vyhořela při 5,5 V a to tak, že jejich funkce byla částečně zachována pouze v jednom směru, ale ne po celé dráze. V opačném směru nereagují vůbec, že v nich něco shořelo usuzuji podle čichu. Převody se mi jeví jako nepoškozené i po prohlídce sinou lupou. Pokud by se jednalo například jenom o serva směrovky, hledal bych mechanickou příčinu. Porouchalo se ale jedno křidélkové (to, které odmítalo pracovat při vyšším napětí a které jsem nahradil servem koupeným u Vás), jedno na výškovce a poslední na soutěži v Plzni na směrovce.

Více
10. čen 2016 07:15 #16940 od Ivan Horejsi
Odpověděl Ivan Horejsi pro téma F5J LMK Plzeň 4.6.2016
Tak normalne reklamovat v miste nakupu.
Vyrobit serva a namalovat na ne X08 není problém.
Na nas jako ma prodejce skutecnych X08 to ovšem vrha nepravem spatne svetlo.

Více
12. čen 2016 11:30 #16953 od Karel Mrázek

Ivan Horejsi napsal: Tak normalne reklamovat v miste nakupu.
Vyrobit serva a namalovat na ne X08 není problém.
Na nas jako ma prodejce skutecnych X08 to ovšem vrha nepravem spatne svetlo.

No jo, když je ale někdo sklerotik a neví kam dal doklad a u koho to koupil (pravděpodobně JINO), tak to těžko může reklamovat.

Vygenerováno za 0.313 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám