file Futaba 18SZ Sport

Více
28. lis 2019 18:34 #22495 od Pavel Svoboda
Odpověděl Pavel Svoboda pro téma Futaba 18SZ Sport
VVynechme prosím cenu. Zajímá mne spíše názor na
1) dosah
2) servis = opravitelnost + rychlost
V případě JETIho je jedno zda koupíš 12 nebo 24 VF díl je (snad) stejný.

Ohledně "cenové politiky" ... to je stejné jako Protherm vs. Vaillant tj.
low-end = Protherm - místo mosazi je plast (prostě ořezaný Vaillant)
mainstream = Vaillant - sice mosazné díly, ale výměník a hořák nakupují a na toto nemají vlastní vývoj a výrobu
high-end = (nemůžu říc nahlas) vlastní nerezový výměník + hořák atd.

Konkrétně u Futaby mi vadí displej pod závěsem tj. když mám palcovku pověšenou na krku ta na něj nevidím
(samozřejmě na ten displej : - ), ale jest-li je lepší FASST ? Naopak SBUS je asi OK (používá to někdo ?).

I pád na "ústa" je pohyb dopředu !

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
28. lis 2019 18:40 - 28. lis 2019 18:44 #22496 od Pavel Svoboda
Petře nechci malovat čerta (znáš mě : - ), ale T16SZ

P.S. Jak se ovládá "Dotekový displej" ? - viz. popisek na obrázku ...

Přílohy:
Poslední změna: 28. lis 2019 18:44 uživatelem Pavel Svoboda.

Více
28. lis 2019 18:48 #22497 od Petr Heinrich
Odpověděl Petr Heinrich pro téma Futaba 18SZ Sport
To je z Astry? Tam asi skončila celá Futaba. Tak to koupím v Pardubicích :-) . Jinak já vysílač držím v ruce, a tak mi display dole nevadí. Ale i Futaba má display nahoře.
Přílohy:

Více
28. lis 2019 18:52 #22498 od Karel Skoupý
Odpověděl Karel Skoupý pro téma Futaba 18SZ Sport
Co vím tak výhradní dovozce pro Futabu se stal Pelikán ???

Více
28. lis 2019 19:19 - 28. lis 2019 19:21 #22499 od Tomas Hruby
Odpověděl Tomas Hruby pro téma Futaba 18SZ Sport
Ony ale ty NiMH od Futaby vůbec nejsou špatné, je vesměs reportována velká spolehlivost a přitom výdrž celkem ujde.
18SZ tedy má LiFe v základu, ale upřímně já bych u 16SZ to NiMH fakt nedramatizoval a s výměnou počkal až na praktické poznatky, má to i své klady.

Jinak Astra asi Futabu fakt skončila, ale v EU dodává bez potíží Ripmax.de, i kdyby se toho přímo v ČR nikdo neujal, tak nákup není složitý (ale odhaduji, že se toho spíš někde ujme, Ivan určitě bude mít přehled).
Poslední změna: 28. lis 2019 19:21 uživatelem Tomas Hruby.

Více
28. lis 2019 19:34 #22500 od Tomas Hruby
Pro Pavla - u Futaby právě s dosahem problémy jsou asi nejmenší ze všech rádií. Jeti mělo velké problémy, ale celkem už to vychytali, nicméně v klasickém režimu s normálními RXy je to tak maximálně dorovnání, lepší není. Lepší může být JETI s těmi satelity na 900MHz, ale upřímně pro fakt extrémní dosah už je na diskusi spíš Crossfire či R9M modul, ale to už je asi trochu extrém, nezdá se že by s Futabou či JETI byly na klasickém 2,4GHz problémy. Tohle je ale jiné téma, klidně nějaké zkušenosti můžu napsat, létám ten R9M modul na 868MHz v copterech a vím o tom docela dost, ale pro nasazení z F5J jsem nějak zatím nenašel dost silný důvod.

Servis netuším, protože jsem ještě u Futaby závadu nezažil a to mám čtvrtý vysílač :-) Ale reálně bych tady věřil, že JETI bude lepší, nicméně je to taková výhoda-nevýhoda, kdy při nahuštěnosti sezóny stejně při závadě musíš mít druhý vysílač, ono to nepočká, proto bych se spíš ptal na spolehlivost, než opravitelnost :-(
Poděkovali: Pavel Svoboda

Více
28. lis 2019 20:43 - 28. lis 2019 21:11 #22501 od Pavel Svoboda
a) Právě o Futabě mám info. Rádio za 60.000 Kč a vadný displej chvíly po záruce (potkalo to Petra "Šnyrdu")
b) Jeti satelit 900 má jen 24, ale v případě "levnějších" verzí má satelit taky něco do sebe ..

Při "výpadku" obousměrné komunikace přejde satelit do režimu "jen příjem" a přijímané signály z vysílače nejsou dále zpracovány a jsou bez úprav generovány ve formě PPM signálu na výstup.
Lépe napsáno je to ZDE

Za další přibudou další dvě antény (antén není nikdy dost) s instalací do křídla.

Jo a jinak Pelikán je z Pardubic u Hradce Králové ... to náhodou vím úplmě přesně : - )

Přílohy:
Poslední změna: 28. lis 2019 21:11 uživatelem Pavel Svoboda.

Více
28. lis 2019 21:05 #22502 od Pavel Svoboda
Tak konečně jsem pochopil proč Futabu ... má to gyro : - )

Přílohy:

Více
29. lis 2019 06:29 #22503 od Tomas Hruby
Ten rádobyvtip o gyru jsem nepochopil - Futaba je naopak jediná značka, kde to donedávna bylo s integrovaným gyrem slabší a pro jiné kategorie by to naopak mohlo být bráno za nevýhodu. Teď se celkem nově nějaký RX s integrovaným gyrem objevil, ale provedení do větroně moc není.
Pokud chce někdo "cheatovat", tak je jasnou volbou Jeti a FrSky a Futaba je naopak krajně nevhodná :-)

S tím satelitem na 900MHz u Jeti se mýlíš, pouze DS24 už neplatí. Je dostupný i do DS12, inovace DS16 možná časem taky bude. Tohle je spíš o časové posloupnosti než o nějaké exkluzivitě DS24, DC/DS16 je zkrátka starší a tento nápad se objevil až později.

Více
29. lis 2019 06:48 #22504 od Milan Chalupník
Odpověděl Milan Chalupník pro téma Futaba 18SZ Sport
Gyro? A ještě přes Frsky? Dekuji nehci.
Když Futabu, tak originál, pak chodí vše spolehlivě, Fasst vysílá nekompromisně na všech 79 kanálech k letadlu a furt, nezdržuje se zbytečně informacemi jak to dopadlo, aby to nějak řešil a i v místech, kde je vysoká hustota 2,4GHz rušení, lítá nejdéle. Problém nastane ve spojení s Nefutabou a pak se dá slyšet: přehrál jsem FW na nový, spadl jsem, tak jsem ji hned prodal. TH by toto téma dovedl do podrobna rozvinout. Za mě Futaba - jednoduchá, funkční, byla ve 2,4GHz první, má svůj HW, do ruky padnoucí, ergonomicky mi sedí. JETI - nějak moc složité a komplikované, nepadnoucí do oka i do ruky, ale klobouk dolů na to co dokázali.

Vygenerováno za 0.452 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám